Landschap Noord-Holland

Persbericht

Castricum, 7 april 2009

Vogelexcursies in de Hempolder bij Akersloot

Een gids van Landschap Noord-Holland verzorgt op zaterdag 25 april van 10.00-12.30 uur, en op de zondagen 10, 17 en 24 mei van 10.00 - 12.00 uur bijzonder leuke wandelexcursies door de Hempolder bij Akersloot. De groep wandelt in ongeveer twee uur een route van vier kilometer. Eerst wordt de vogelkijkhut bezocht, daarna gaat de groep dwars door de polder naar de dijk. Bij slecht weer wordt de route aangepast. De Hempolder is een open weidegebied met enkele drassige plekken die veel vogels aantrekken. Bijzonder is dat in dit gebied het aantal weidevogels per hectare één van de hoogste van Nederland is. Vooral grutto's broeden hier veel.

Wij adviseren u waterdicht schoeisel te dragen en een verrekijker mee te nemen. Verzamelen bij de werkschuur de Dodde, Hemweg 1 in Akersloot, vlakbij het gehucht Klein Dorregeest, achter Motel Akersloot. Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088 - 0064455. De kosten bedragen ¤ 5,50, Beschermers betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl. Landschap Noord-Holland is één van de 12 Landschappen.