Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

14 april 2009

EEN FESTIVALGOLF @ DE KUST

NIEUWE JONGERENCAMPAGNE: "KUST ZE!"

Kust Ze! Dit is de roepnaam van de nieuwe toeristische promotiecampagne gericht op jongeren en de Kust. Vakantie op de maat van muziek. Van eind april tot eind september is de Kust één openlucht concert met de meest aanstekelijke muziek zeer nabij. De organisatoren van 4 muziekfestivals slaan vanaf dit jaar de handen in elkaar, samen met Westtoer. Een ongewone slogan, een tikkeltje rebels, een ludieke vlag met veel ladingen.

Vier deelnemende festivals in 2009

Dranouter-aan-Zee De Panne 25-26 april 2009

Woosha Oostende 15-18 juli 2009

Polé Polé Zeebrugge 14-16 augustus 2009

Leffingeleuren Middelkerke 18-20 september

Een ludieke vlag met veel ladingen

"Kust Ze! Het zijn gevleugelde woorden die velen zoniet uitgesproken, dan wel in gedachten gehad hebben. Een beetje rebels en toch universeel. Met het project "Kust Ze!" wil Westtoer, in samenwerking met de organisatoren van muziekfestivals, wijzen op de vele troeven van de Kust voor jongeren" aldus Pieter Koten, Regiomanager Kust. Meer dan zon, zee en strand? Uiteraard, wat dacht je van muziek, jeugdherbergen, hippe events, budgetvriendelijke restaurants, actieve strandclubs. Je kent het nog niet allemaal, maar het is er wel.

Een nieuwe website voor en door jongeren

Vanaf 10 april is er een nieuwe website voor jongeren www.kustze.be. Het jongerenaanbod wordt gebundeld op een handige en vooral interactieve website. Bezoek de site en laat je registreren op onze pagina's op FaceBook en Netlog. Jongeren zijn de redactie en de lezers. Er wordt hier een dynamiek gecreëerd die zichzelf voortplant!

Samenwerking

Het project "Kust Ze!" bundelt de krachten van de festivals, de media, het provinciebedrijf Westtoer om de Kust als hippe bestemming te promoten. Op artistiek vlak doen de deelnemende festivals een extra inspanning om jongeren te bereiken. Zo heeft Dranouter-aan-Zee, naast onder meer Buena Vista Social Club, ook een plaatsje vrijgehouden voor Arsenal en Buscemi. Woosha heeft ondertussen de Jeugd van Tegenwoordig, Venus in Flames en Sharko gestrikt.

De affiches van de andere festivals worden in de komende weken kenbaar gemaakt op www.kustze.be en op de sites van de organisatoren. Er is een gemeenschappelijke act, een terugkerende rode draad op elk festival. De keuze viel op 'Orchestre International du Vetex' en dat betekent feestelijke Balkanmuziek. De dansschoenen zijn nooit ver weg!

Dit project komt tot stand dankzij de steun van de Vlaamse Regering in het kader van het Kustactieplan.



Ingezonden persbericht