Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 14 april 2009

Miljoen bloeiende wilde hyacinten in het Wildrijk

Zaterdag en zondag 25 en 26 april staat de poort van het Wildrijk bij St. Maartensvlotbrug wagenwijd open. Iedereen is welkom om te genieten van de rijke bloei van de wilde hyacint. Het Wildrijk is al jaren bekend als rijke groeiplaats voor stinsenplanten. Naast hyacinten zijn dit de dichtersnarcis, voorjaarszonnebloem, boerenkrokus en allerlei andere planten. Dit weekeinde is het bos van 10.00 tot 16.30 uur open en kan iedereen hier een wandeling maken. Om 10.30 en 13.30 uur geven gidsen van Landschap Noord-Holland een rondleiding.

Het Wildrijk is normaal alleen toegankelijk voor beschermers van Landschap Noord-Holland en voor houders van de Natuurkaart Noord-Holland. Om iedereen te laten genieten van de bloemenpracht organiseert Landschap Noord-Holland dit open weekeind. Ook wordt er in het bos nadere informatie gegeven over het werk van Landschap Noord-Holland, het promotieteam is aanwezig met enkele natuurartikelen en in aquaria worden waterbeestjes getoond. Door het duinrellenproject is het water in het Wildrijk namelijk veel schoner geworden. Er worden verder planten en zaden te koop aangeboden, onder meer van wilde hyacinten en dichtersnarcissen.

Het Wildrijk is eenvoudig te vinden door vanaf het Noordhollandsch Kanaal richting Sint Maartenszee te rijden. Meteen links is een parkeerplaats. Voor nadere informatie over de open dagen kunt u bellen met de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, 088-0064455. Aanmelden voor de rondleidingen is niet nodig.