Ingezonden persbericht


Persbericht 0913

Vakantie in de Biesbosch

Dordrecht, 17 april 2009

Biesboschcentrum Dordrecht organiseert in de komende meivakantie (25 april - 10 mei) elke dag rondvaarten en excursies. De Groote Waardtocht is een prachtige nieuwe Biesboschtocht. Veel andere activiteiten zijn bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen.

Groote Waardtocht
Wie een beeld wil krijgen van de nieuwe natuur die de laatste jaren in en om de Biesbosch ontstaat, kan mee met de Groote Waardtocht op dinsdag 28 april en 5 mei. Na een vaartocht met fluisterboot de Halve Maen gaan de deelnemers van boord voor een wandeling door de Noordwaard, een gebied dat recent veranderde van landbouwgrond in een uitgestrekt wetland. Gidsen vertellen onderweg over de vele veranderingen in de Biesbosch. Via het griendgebiedje de Pannekoek eindigt de wandeling bij het Biesboschmuseum, waar de deelnemers weer aan boord gaan voor de terugtocht. Voor deze tocht moet u goed ter been zijn, want sommige delen in het gebied zijn minder goed bereikbaar (er wordt enkele keren over hekken geklommen). Prijs E 22,40 / E 16,80.

Go Solar
In deze vaarwandeltocht voor het hele gezin staat zonne-energie centraal. Bij vertrek krijgen de deelnemers een speurtocht uitgereikt en een formulier waarop ze tijdens de vaartocht een slagzin kunnen afmaken. Na een vaartocht van ongeveer 3 kwartier worden de gasten afgezet bij de Stenen Keet, een oude griendkeet langs een natuurpad. Hiervandaan kan iedereen in eigen tempo terugwandelen en ondertussen de speurtocht maken. Tenslotte wordt iedereen bij het Biesboschcentrum met de Zonnepont 7, een voetveer op zonne-energie, overgezet over het Moldiep. Bij terugkomst in het Biesboschcentrum is bekend welk gezin met de mooiste slagzin een Go Solar zonne-energiepakket heeft gewonnen. Go Solar vindt plaats op vrijdag 1, 8 en 22 mei (en in juli en augustus opnieuw elke vrijdag) en kost E 8,25 / E 6,20.

Op zoek naar bevers
In de schemering zijn er bevertochten met een fluisterboot. Warm aankleden, want op het water koelt het 's avonds snel af! Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Onderweg is er warme chocola met een Beverkoek. Prijs: E 11,- / E 8,-. Data: 24, 25, 27, 28, 29 april, 2, 5, 6, 7, 9, 16, 22, 23 en 30 mei. De aanvangstijden variëren in verband met zonsondergang.

Pietje Pijl

Het Pietje Pijlenspel is een spannend speurspel in het bos voor het hele gezin. Het wordt gespeeld op woensdag 29 april en 6 mei van 14.00 - 16.00 uur. Voor dit spel moet je vooraf reserveren, want er kunnen maximaal tien gezinnen meedoen. Kosten E 1,- per kind incl. limonade. Natura 2000
Een groot deel van de Biesbosch is aangewezen als Natura 2000 gebied. Dit zijn internationaal erkende gebieden met bijzondere natuurwaarden. Wat er zo bijzonder is aan de Biesbosch, vertellen gidsen van de KNNV op 2 mei tijdens een wandeling op het Griendmuseumpad. De excursie is gratis. U betaalt alleen de overtocht met het zonnepontje (E 1,55).

Reserveren
Voor alle activiteiten wordt aangeraden te reserveren. Dat kan bij Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53, 3313 LP Dordrecht, T 078 630 53 53, E info@biesbosch.org. Hier kunt u ook een gratis activiteitenbrochure aanvragen. Biesboschcentrum Dordrecht is van 27 april tot 30 september dagelijks open van 9.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.hollandsebiesbosch.org.
---