Gemeente Delft

Feestelijke opening Speelnatuur Hammenpoort

Speelnatuur Hammenpoort gaat zaterdag 25 april 2009 open. Tussen 14.00 uur en 15.00 uur vindt een feestelijk openingsprogramma plaats. Kinderen kunnen in de Meivakantie dus al in de nieuwe speeltuin terecht.

Wethouder Anne Koning beschouwt de Speelnatuur als een belangrijke toevoeging aan de Delftse buitenspeelvoorzieningen; 'Kinderen ontwikkelen zich door te spelen in de buitenruimte. De Speelnatuur heeft kinderen hiervoor heel veel te bieden; het is een avontuurlijke en natuurlijke speeltuin, die kinderen uitdagingen biedt om in en met de natuur te spelen.'

Speelnatuur Hammenpoort ligt aan de Rotterdamseweg, tegenover Lijm&Cultuur en naast de Hammenboerderij. Het weiland naast de boerderij is de afgelopen maanden ingericht voor het gebruik als speelplek. Het terrein is eigendom van de TU, die medewerking heeft verleend door de grond voor dit doel aan de gemeente te verhuren. De natuur moet zich in de komende jaren nog ontwikkelen. De bomen en struiken zijn nog maar kortgeleden geplant en het gras is pas ingezaaid. Maar voor kinderen is er al genoeg te doen, zoals hutten bouwen, kuilen graven of spelen bij het water. Daarom heeft de gemeente besloten om de speelnatuur toch nu al te openen.

Behalve wethouder Anne Koning zijn zaterdag bij de opening aanwezig Nicole Ummelen, van de TU en Fleur Norbruis, die zich als raadslid voor GroenLinks heeft ingezet voor realisatie van de speelvoorziening. Zij vormen een jury die bekend zal maken wie de winnaar is van de kleurwedstrijd, die ter gelegenheid van de opening is gehouden.

De locatie Hammenpoort is geschikt omdat deze de mogelijkheid biedt om een speelnatuur in te passen met behoud van ecologische waarden. Het terrein is bovendien goed bereikbaar en ligt in de wijk Wippolder, waar behoefte is aan meer speelvoorzieningen. De aanleg van Speelnatuur Hammenpoort komt voort uit de nota 'Ruimte voor Spelen', die het gemeentebestuur in november 2007 heeft vastgesteld. In de actiepuntenlijst van de nota staat onder andere dat er in Delft twee speeltuinen 'nieuwe stijl' moeten komen, met een avontuurlijke inrichting.

Noot voor de redactie (