Ingezonden persbericht


Hilversum, 21-04-2009
Afdeling Communicatie

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 25 april
Radio 2 - 16.00 uur

GASTEN TROS MUZIEKCAFÉ ZATERDAG 25 APRIL

Op zaterdag 25 april ontvangt Daniël Dekker in TROS Muziekcafé:

Al vanaf haar vijftiende luistert NYNKE LAVERMAN naar fadomuziek. Tegenwoordig vertolkt ze dit nu in haar eigen moedertaal, het Fries. Het derde album 'Nomade' van Nynke Laverman is op 14 maart gepresenteerd in een uitverkocht Muziekgebouw aan 't IJ op de première van de gelijknamige concerttour. Het album is geïnspireerd op Nynke's verblijf bij een nomadenfamilie op de steppen van Mongolië.

De bandleden van NO BLUES zochten én vonden elkaar op het kruispunt tussen Amerikaanse folkblues en traditionele Arabische muziek, door henzelf tot 'Arabicana' gedoopt. Sinds december 2008 ligt hun nieuwe album 'Lumen' in de winkel.

De Utrechtse band STORYBOX vertrok in mei 2008 naar het Engelse Lincolnshire om in The Chapel Studios te werken aan het album 'You Can Be Replaced'. Dit alles na een telefoontje van producer Roger Bechirian, die graag een album voor hen wilde produceren omdat hij hun muziek zo leuk vond.

ELLEN EVERS is een vocale duizendpoot en dat heeft ze inmiddels bewezen in grote musicals als Cats, Miss Saigon, Mamma Mia en Turks Fruit. Voor haar rol in De Drie Musketiers ontving ze een Musical Award. Nu, net klaar met de voorstelling Cabaret, staat ze solo in de theaters met het programma 'Ellen eindelijk solo'.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl