Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Oosterhout, 25-04-2009

Waalwijker gooit fles in richting motoragent

WAALWIJK: De politie heeft vannacht, de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 01.15 uur een 43-jarige Waalwijker aangehouden ter zake het beledigen van een agent en poging tot zware mishandeling.

De zichtbaar dronken verdachte riep op de Stationstraat naar een agent homo en vuile flikker. Daarna fietste hij snel naar huis. Op het moment dat de agent op zijn motor bij de woning arriveerde, kwam de verdachte naar buiten en gooide een bierfles net achter de motoragent op de grond. Hierop werd besloten de verdachte, die terug zijn woning was gegaan aan te houden. Voor de aanhouding werd eerst de komst van een hondengeleider afgewacht. De verdachte was namelijk al eerder betrokken geweest bij een incident waarbij hij hevig verzet pleegde. De voordeur werd geforceerd, omdat de verdachte niet open deed, waarna hij zonder problemen werd aangehouden. In een van de kamers in de woning werd wat wiet aangetroffen, die daar lag te drogen. Op zolder stonden materialen zoals potten, een koolstoffilter en
transformatoren, er werd echter geen hennep gekweekt.

Arrestatie na belediging agent

OOSTERHOUT: Agenten hebben vannacht omstreeks 03.30 uur op de Markt, nabij de fietsenkelder een 20-jarige jongen uit Olst aangehouden ter zake belediging. De knaap was erg opgefokt omdat zijn neefje geslagen zou zijn. Hij zou dat zelf wel gaan regelen. Hij kon zich niet legitimeren. Tijdens het gesprek met de agenten gedroeg hij zich er recalcitrant. Hij noemde een agent een 'lul' terwijl de ander volgens hem een 'mongool' was. Hij is daarop aangehouden. Hij heeft voor zowel de ID-plicht als de belediging een proces-verbaal gekregen.

Bredase winkeldievegge betrapt in Oosterhout

OOSTERHOUT: "Een speelgoedauto, zeven paar sokken, een shirt en een vest'' , dat is de buit van een 39 jarige Bredase winkeldievegge. Ze werd betrapt nadat ze een warenhuis in het overdekte centrum Arendshof verliet. Ze bleek ook toegeslagen te hebben bij een discount drogist. De Bredase bleek in 2006 ook al betrapt te zijn op winkeldiefstal. Ze heeft nu een dagvaarding gekregen en moet zich op 3 juli aanstaande bij de politierechter verantwoorden.

Twee keer rijden onder invloed in Dongen

DONGEN: Een 31-jarige man uit Dongen is vannacht omstreeks 03.00 uur op de Steenstraat betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 445 ugl. Hij had naar eigen zeggen twee glazen bier gedronken.

Eveneens rond 03.00 uur werd op de Vierbundersweg een 32-jarige Tilburger aangehouden voor rijden onder invloed. Deze automobilist blies 485 ugl. Hij moest zijn rijbewijs inleveren, er was namelijk sprake van recidive. Zijn rijbewijs had hij namelijk pas twee maanden geleden terug gekregen na een ontzegging vanaf 31 juli 2008. Hij had die gekregen omdat hij was doorgereden na een aanrijding waarbij hij onder invloed was van alcohol.

Auto gestolen na woninginbraak

WAALWIJK: Vannacht is ingebroken in een woning aan het Hoogeinde. De inbrekers hebben met een beekvoorwerp de deur geforceerd. Uit de woning is onder mee een laptop en een DVD speler gestolen. Ook vonden de dieven de sleutels van de auto, een witte Opel Corsa voorzien van het kenteken ZJ-BZ-72. Deze auto die nabij de woning stond is
vervolgens gestolen. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 25-04-2009 14:48 | © Regio Midden en West Brabant |