KNHS


Tim Lips dik tevreden met vierde plek in tussenklassement 24 april 2009
Tim en Martin Lips

LEXINGTON/KENTUCKY (KNHS) - Nadat alle 68 starters in de Rolex Kentucky Three Day Event hun dressuurproef hadden gereden vond Tim Lips (Made) zichzelf terug op de vierde plek in het tussenklassement. "Op voorhand had ik voor deze plek getekend!", aldus Lips. In de cross wil Tim voortvarend van start gaan. "Ik heb met Concrex Oncarlos het een paar keer in het begin van de cross te rustig aan gedaan en de tijd die je dan verliest maak je aan het einde niet goed. Begrijp me goed. Ik heb respect voor de cross. Het is een echte vier sterren wedstrijd, die een mooie oploop kent in de zwaarte van de hindernissen. Maar zoals het nu lijkt wil ik overal de kortste weg gaan nemen en vanaf de eerste galopsprong proberen de optimale tijd zo dicht mogelijk te benaderen. Er staan een paar combinaties heel dicht achter mij in de tussenstand, maar ik hoop ook na de cross nog in de top van het klassement terug te vinden te zijn", aldus een optimistische Lips.

De Duitse Bettna Hoy gaat met Ringwood Cockatoo aan de leiding met een terecht hoge score. Geheel foutloos, daarbij de proef exact gereden en met steeds weer mooie overgangen, ging de combinatie door de indrukwekkende piste van het Kentucky Horse Park. De Australische Lucinda Fredericks staat met Headley Britannia tweede en zij had even goed achter Tim Lips kunnen staan, want in haar proef zaten toch een paar kleine haperingen. De Amerikaan Bruce O. Davindson Jr. stuurde zijn My Boy Bobby naar de voorlopige derde plek. De Britse Lucy Wiegersma - haar opa was de oprichter van de military in Deurne midden jaren zestig van de vorige eeuw - staat vijfde met Woodfalls Inigo Jones.

De cross wordt zaterdag zoals het nu lijkt onder ideale omstandigheden verreden. Volgens de lokale weervoorspellers staat er een stevige bries, schijnt de zon en is het ongeveer 25 graden Celcius. "Ik ben blij met de hoge klassering van Tim na de dressuur. Daarmee heeft hij zich na Aken, Hong Kong nu Lexington wederom in de kijker gereden. Dressuur lijkt dan misschien niet het belangrijkste onderdeel van een eventing wedstrijd, maar Hoy kan nu wel bijna een halve minuut langer over de cross doen dan Tim", vertelde Martin Lips, bondscoach en vader van Tim. Zo belangrijk is het rijden van een topdressuurproef in deze discipline wel geworden. Zowel Bettina Hoy als Lucinda Fredericks zullen allebei hun uiterste best doen om deze wedstrijd te winnen. Al was het alleen maar omdat de beide echtgenoten van deze dames de Rolex Kentucky Three Day Event al eens winnend wisten af te sluiten.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie www.rk3de.org

Uitslag dressuur / tevens tussenstand:


1) Bettina Hoy (Dui) - Ringwood Cockatoo - 28.8
2) Lucinda Fredericks (Aus) - Headley Britannia - 32.3
3) Bruco O. Davidson jr. (USA) - My Boy Bobby - 39.0
4) Tim Lips (Made) - Concrex Oncarlos - 42.0
5) Lucy Wiegersma (Eng) - Woodfalls Inigo Jones - 43.2

Programma/tijdschema (Nederlandse tijden, het is in Lexington 6 uur vroeger):

Zaterdag 25 april:
Cross country - 15.30 - 22.00 uur

Zondag 26 april:
Veterinaire inspectie - 17.00 uur
Springen: 19.00 uur - 21.30 uur
Huldigingen: 21.30 uur

Foto Tim en Martin Lips door: www.melissen.net en www.jmint.eu