Evangelische Omroep

NEDERLAND ZINGT-DAG 2009: SPRANKELEND MUZIKAAL FEEST 25 april, Jaarbeurs Utrecht

Vandaag vierden ruim 10.000 bezoekers de Nederland Zingt-dag van de Evangelische Omroep. De aanwezigen genoten van massale samenzang, koren, orkesten en solisten als Sharon Kips en Remco Hakkert. Ds. Orlando Bottenbley, ds. Hans van Ark en ds. Arie van der Veer spraken hartverwarmend over het thema: 'Mijn hulp is van U'. Directeur van de EO, Arjan Lock, was in zijn speech dankbaar voor eenheid in geloof dat op zo'n dag als vandaag gevierd wordt. Hij riep tegelijk op met elkaar als gelovigen midden in de samenleving 'tot hulp te zijn'. De presentatie van de dag lag in handen van Mirjam Bouwman.

Nieuw was dit jaar het onderdeel 'Feest der herkenning': een feestelijke mix van bekende vertrouwde liederen in verrassende arrangementen. De uitvoering lag bij solisten, koren en het publiek in wisselende combinaties. Onder andere Sharon Kips, Remco Hakkert en Judith Sportel droegen hier aan bij.

Het thema is afkomstig uit de 121e Psalm. Deze Psalm is geschreven voor mensen die de gevaarlijke reis ondernamen naar Jeruzalem. Het tweede vers is als thema gekozen voor deze Nederland Zingt-dag: 'Mijn hulp is van U'. Ds. Arie van der Veer: 'Het is een krachtig vers. Niet alleen voor de reizigers van toen, maar ook voor de mens van nu, die tegen andere dingen in het leven als een berg opziet.'


-------------------------
Noot voor redactie,