Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 25-04-2009

INBRAAK BEDRIJF
HENDRIK IDO AMBACHT In de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 april 2009 is ingebroken in een bedrijf aan de van Kijfhoekstraat. Nadat een raam werd geforceerd kon men binnenkomen. Binnen werd een kluis geforceerd. Uit de kluis is aanzienlijk geldbedrag gestolen. Tevens werd een los geldkistje met inhoud en een digitale fotocamera gestolen. Personeel van de Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

DIEFSTAL KOPERDRAAD; VERDACHTE AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 25-jarige man uit Dordrecht is aangehouden wegens diefstal van ongeveer 100 kilogram koperdraad. Dit gebeurde op vrijdagmorgen 24 april 2009 omstreeks 08.25 uur bij een bedrijf aan de Kilkade. De verdachte was op het terrein gekomen door een gat in de afrastering te maken. Op het terrein stal hij de kabel uit een ton en deed dit in twee tassen. Hij werd betrapt door het personeel en overgedragen aan de politie. Hij was tevens in het bezit van harddrugs. Uit onderzoek bleek dat het om hennep ging. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

JONGE DIEF AANGEHOUDEN VOOR STELEN TELEFOON
ZWIJNDRECHT Vrijdagmiddag 24 april is aan de Fruiterniersstraat een 15-jarige jongen uit Papendrecht aangehouden voor diefstal van een mobiele telefoon. Samen met een onbekende jongen was hij een bedrijf aan de Hoedemakersstraat binnengegaan waar ze zich hadden voorgedaan als collectanten voor een kinderziekenhuis. Toen de telefoniste bij haar collegas navraag ging doen of ze aan de collecte wilden meewerken, grepen de jongens hun kans. Ze stalen een privé- en werktelefoon van de telefoniste en gingen er op hun fiets vandoor. Een collega van het slachtoffer, een 26-jarige man uit Papendrecht, liet het hierbij niet zitten en besloot in zijn auto naar de jongens op zoek te gaan. Toen hij de jongens even verderop tegenkwam, sprak hij ze aan om te stoppen. Hierop fietsten de jongens er snel in twee verschillende richtingen vandoor. De man gaf niet op en besloot een van de jongens even verderop klem te rijden. De jongen liet hierop zijn fiets vallen en ging er rennend vandoor. De man uit Papendrecht zette de achtervolging ook rennend voort en wist de jongen ter hoogte van de Fruiteniersstraat in de kraag te vatten. De man heeft vervolgens de politie gebeld, die de jongen kon aanhouden. De jongen bekende en haalde vervolgens een telefoon tevoorschijn. Hij is meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden.

DRONKEN VRACHTWAGENBESTUURDER RIJDT LEKKE BAND
DORDRECHT Een 41-jarige man uit Dordrecht is vrijdagmiddag 24 april aangehouden voor rijden onder invloed. De man reed met zijn vrachtwagen over de Crayensteynstraat toen hij zijn band lek reedt op een vluchtheuvel. Toen de politie ter plaatste kwam bleek al snel dat de bestuurder te diep in het glaasje had gekeken. Er werd een promillage van 2,7 gemeten, terwijl 0,54 is toegestaan. De man is meteen aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

AANHOUDINGEN NA VERNIELINGEN
DORDRECHT Vrijdagmiddag 24 april zijn aan de Overkampweg drie mannen uit Dordrecht van respectievelijk 17, 21 en 25 jaar aangehouden voor vernielingen aan een psychiatrisch ziekenhuis aan diezelfde straat. De mannen vernielden enkele fietsen die tegen het hek van een naastgelegen school gestald stonden. Toen enkele patiënten van het ziekenhuis die buiten stonden de mannen hierop aanspraken, begonnen de mannen met stenen tegen de ramen van de instelling te gooien. Een verpleegkundige belde hierop de politie die de jongens op heterdaad betrapte en vervolgens kon aanhouden. De mannen zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau. Het ziekenhuis heeft aangifte gedaan tegen de mannen.

JONGE WINKELDIEF STEELT PAKJES SIGARETTEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT Vrijdagmiddag 24 april is een 12-jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden voor het stelen van twee pakjes sigaretten bij een supermarkt aan de Schoof. Een medewerkster van de supermarkt betrapte de jongen toen hij de pakjes in zijn zak probeerde te steken. Hierop werd de politie gebeld, die de jongen in de winkel kon aanhouden. De jongen verklaarde dat hij s middags op de kermis geweest en door een onbekende jongen was benaderd om voor geld twee pakjes sigaretten te stelen. De jongen is na verhoor doorverwezen naar bureau HALT.

AANHOUDING NA ONRUST BIJ UITGAANSCENTRUM
DORDRECHT In de nacht van vrijdag 24 april op zaterdag 25 april is een 29-jarige man uit Dordrecht aangehouden bij ongeregeldheden bij een uitgaanscentrum aan de Tolbrugstraat Landzijde. De politie kreeg een melding van een gespannen sfeer, waarbij zon veertig personen zich onrustig gedroegen. Toen de politie ter plaatste kwam en zag dat de situatie uit de hand dreigde lopen, werden alle aanwezigen gevorderd de straat te verlaten.
De 29-jarige Dordtenaar gaf geen gehoor aan de vordering en verzette zich agressief tegen de aanwezige agenten. Hierop is de man in de boeien geslagen en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Daar bleek hij nog 119 dagen gevangenisstraf open te hebben staan.

NAAKTLOPER BEKEURD
DORDRECHT Aan de Oranjelaan in Dordrecht is vrijdagavond 24 april een 60-jarige man uit Dordrecht staande gehouden die zich met ontkleed onderlijf door de stad begaf. Een 21-jarige vrouw uit Dordrecht zag de man op de Grote markt staan en waarschuwde de politie. Toen de halfnaakte man de vrouw zag bellen, trok hij snel zijn broek weer aan, stapte in de auto en reed weg. Even later wist de politie de auto op het spoor te komen en de man staande te houden. De man verklaarde last te hebben van zijn prostaat en daardoor nodig moest plassen. Hij heeft een bekeuring gekregen.