Ministerie van Buitenlandse Zaken

Koenders: tijd van cynisme en slogans voorbij

25 apr 2009 | "Wij zijn de tijd van cynisme en slogans voorbij. Ontwikkelingssamenwerking boekt enorm goede resultaten, maar er moet nog effectiever en minder versnipperd gewerkt worden."Dat zei minister Koenders bij de opening van de jaarlijkse Afrika-dag van de Evert Vermeer Stichting in Den Haag.

Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) is blij met de steun van maatschappelijke organisaties voor zijn moderniseringsagenda. Koenders presenteerde vorige week zijn plannen voor de nieuwe subsidieronde van maatschappelijke organisaties. In deze plannen staan samenwerking en effectiviteit centraal. Koenders vindt ook dat multilaterale organisaties meer moeten samenwerken en concrete resultaten moeten kunnen laten zien. "De gevolgen van de kredietcrisis voor ontwikkelingslanden zijn enorm, terwijl er minder geld beschikbaar is om armoede te bestrijden. We zullen dus nog scherpere keuzen moeten maken", aldus Koenders.

Na afloop van zijn speech vertrok minister Koenders naar Washington. Hij neemt deel aan de voorjaarsvergadering van de Wereldbank en het IMF. Op de agenda staan onder andere de gevolgen van de wereldwijde financiële- en economische crisis voor ontwikkelingslanden.
* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl

Gerelateerde informatie

* Lees de toespraak van Koenders.