Centropolis brengt uitvaartondernemers en assurantiekantoren samen


APELDOORN, 20090425 -- Door de steeds strenger wordende wetgeving voor de bemiddeling in verzekeringen, is Centropolis gestart met een affiliate programma voor uitvaartondernemers. Uitvaartondernemers kunnen nu zonder AFM licentie nieuwe uitvaartverzekeringen adviseren via de adviessoftware van Centropolis. Bij Centropolis aangesloten professionele assurantiekantoren ontvangen deze aanvragen digitaal en zijn verantwoordelijk voor de acceptatie en de verdere afwikkeling van de aanvragen.

Directeur van den Berg over deze nieuwe toepassing. "Steeds vaker worden wij benaderd door andere branches die zijn geïnteresseerd in de verkoop van uitvaartverzekeringen. Het is wat dat betreft goed vergelijkbaar met wat er op dit moment gebeurt bij autoverzekeringen. Onder die groep geïnteresseerden bevinden zich ook steeds meer uitvaartondernemers die zelf geen AFM licentie hebben of overwegen deze in te leveren.

Onze Smartselector Uitvaart software genereert een uitstekend onderbouwd verzekeringsadvies en inmiddels hebben wij voldoende professionele intermediairs om een landelijk dekkend netwerk van potentiële affiliate partners aan te bieden.

De werking is simpel. Een uitvaartondernemer krijgt een inlogcode voor de via internet beschikbare software. Die code is verbonden aan een intermediair in de regio. De uitvaartondernemer doorloopt een advies en het resultaat daarvan wordt automatisch digitaal doorgestuurd naar de intermediair partner. Deze laatste is verantwoordelijk voor een kwaliteitscheck, de ondertekening en de verdere verwerking en het beheer van de verzekering.

De uitvaartondernemer ontvangt een vergoeding van 1,2% van het verzekerde kapitaal. Rechtstreeks van het intermediair. Centropolis vraagt aan het intermediair een vaste vergoeding per maand van 15 euro per verbonden uitvaartondernemer voor deze dienst. Dit is naast de normale kosten die wij vragen aan onze intermediairs voor het gebruik van de software.

Er zijn natuurlijk meerdere branches die ons hebben benaderd, maar uitvaartondernemers zijn voor ons een logische en degelijke keuze om een Affiliate programma mee te starten. Ik sluit echter niet uit dat er in de toekomst meerdere branches kunnen instappen op een affiliate programma van Centropolis".

Dirk van den Berg (directeur)
email: d.vandenberg@centropolis.nl

Website:
www.centropolis.nl