Ingezonden persbericht

Stadsherstel Amsterdam N.V.

- Persbericht -

21 april 2009

Kerk van Ransdorp

zaterdag 25 april om 20.15 uur
Dorpsweg 55, Ransdorp

Hespérides XXI

Moderne Japanse muziek in de kerk van Ransdorp

Concertserie 'Les Goûts Réunis'

In de kerk van Ransdorp geeft op zaterdag 25 april het ensemble Hespérides XXI een concert met hedendaagse Japanse werken voor fluit en slagwerk. Het concert is onderdeel van 'Les Goûts Réunis' een serie concerten georganiseerd door Stadsherstel Amsterdam en het Conservatorium van Amsterdam, samengesteld door Paul Leenhouts.

Uitvoerenden:
Carmen Ojeda - dwarsfluit
David Hernandez - slagwerk

Plaats: De kerk van Ransdorp
Aanvang: 20:15 uur
Toegang: ¤ 7,50 / ¤ 5,- met kortingspassen
Kaartverkoop: aan de deur en bij Stadsherstel: zalen@stadsherstel / 020-5200090

Les Goûts Réunis is een gezamenlijk initiatief van Stadsherstel Amsterdam en het Conservatorium van Amsterdam (CvA). Het is een serie concerten met jonge musici en alumni van het conservatorium, samengesteld door musicus en docent aan het CvA Paul Leenhouts. In deze serie presenteren getalenteerde ensembles en solisten uit de wereld van de klassieke muziek en jazz bijzondere werken in gebouwen van Stadsherstel. Om de serie zo toegankelijk mogelijk te maken, is de entreeprijs laag gehouden. Zo kan iedereen genieten van de mooie muziek en de mooie zalen.

De concertserie Les Goûts Réunis is een goede gelegenheid voor het publiek om kennis te maken met talenten die aan het begin staan van een glanzende carrière en over enkele jaren alleen nog te zien zullen zijn in zalen waarvoor forse entreeprijzen betaald moeten worden.

Stadsherstel Amsterdam N.V. verwerft, restaureert, onderhoudt en beheert voor het stadsbeeld karakteristieke panden, zonder winstoogmerk. Stadsherstel werd opgericht in 1956 toen de gemeente rigoureuze sloopplannen had met de binnenstad. Zij heeft in haar ruim 50-jarige bestaan zo'n 450 verkrotte panden gerestaureerd en tot gewilde woonhuizen gemaakt. Hiermee heeft zij in belangrijke mate bijgedragen aan de hernieuwde populariteit van de Amsterdamse binnenstad. De laatste jaren - zeker na de fusie met het Amsterdams Monumenten Fonds, eind 1999 - ligt de nadruk niet meer speciaal op woonhuizen. Ook andere soorten monumentale panden komen in aanmerking om door de N.V. verworven te worden. Hierbij valt te denken aan kerken en militaire en industriële monumenten, als bijvoorbeeld forten, scheepswerven, molens en gemalen. (www.stadsherstel.nl)

Kerk van Ransdorp als cultuurzaal. De kerk van Ransdorp is één van de 11 kerken in bezit van Stadsherstel Amsterdam. Na de fusie met het Amsterdams Monumenten Fonds is een aparte afdeling Exploitatie Bijzondere Locaties opgericht. Het doel is om dit soort locaties een succesvol tweede leven te geven, onder andere als cultuurzaal. Hiertoe zoekt Stadsherstel samenwerking met verschillende culturele instellingen.