Gemeente Heiloo


Gratis duik in zwembad Het Baafje op 26 april

Heiloo, 15 april 2009

Â

Het Baafje opent het zwemseizoen met een gratis zwemdag. Op zondag 26 april start het seizoen van het Heilooër buitenzwembad op feestelijke wijze. Van 10.00 tot 17.30 uur mag iedereen gratis komen zwemmen en zijn er op het terrein een springkussen, een popcorn- en een suikerspinkraam.

Â

Zwemmen in de buitenlucht. In Heiloo kan het nog. Het Baafje heeft drie zwembaden: een 50 meterbad voor de baantjestrekkers, een speelbad (1.20 meter) en een peuterbad. De zwembaden liggen in een ruim opgezet groen park waar je ook terecht kunt voor een partijtje voet- of volleybal.

Â

Energiezuinig

Het Baafje is een energiezuinig zwembad. De zwembaden hebben een afdekzeil en in 2008 zijn 130 zonnecollectoren op het dak geplaatst. De collectoren geven alle zonnewarmte af aan het zwemwater. Dit levert een besparing van CO' op van 255 ton per jaar, dat is de jaarlijkse uitstoot van 79 woningen. De afdekking zorgt ervoor dat er minder water verdampt en dat het zwembadwater minder snel afkoelt. Ook zijn er minder chemicaliën nodig, omdat er dankzij de afdekking minder chloor verdampt.Â

Â

Openingstijden

Zwembad Het Baafje is open van zondag 26 april tot en met zondag 30 augustus. Van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 19.30 uur en op zaterdag, zon- en feestdagen van 10.00 tot 17.30 uur. Voor meer informatie zie: www.heiloo.nl/zwembad. Vanaf 26 april is op de website ook dagelijks de actuele watertemperatuur te lezen.

Â