Gemeente Enkhuizen

Wereldtoppers sprinten om Open Nederlands Kampioenschap in Enkhuizen

Op zondag 26 april 2009 organiseert de Stichting Ronde van Enkhuizen in samenwerking met WV West-Frisia en de gemeente Enkhuizen voor de derde maal het Rabobank Internationaal Sprinttoernooi. Na twee succesvolle edities van het sprinttoernooi, met oud wereldkampioenen Theo Bos en Teun Mulder als winnaars gaat de derde editie om het Open Nederlands Kampioensschap. Het toernooi heeft van de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie namelijk de status Open Nederlands Kampioenschap gekregen.

Sterk deelnemersveld
Het is het organiserende comité De Ronde van Enkhuizen gelukt om een zeer sterk deelnemersveld aan de start te krijgen. Behalve wereldkampioen en winnaar van Olympisch Brons Keirin, Maximilian Levi, komt ook zilveren medaille winnaar Tim Veldt naar Enkhuizen. Ook andere wereldtoppers zullen zich in de strijd mengen zoals de toppers van de Engelse Olympische ploeg (David Daniel, Christian Lyte en Pete Mitchel) en de Duitse baanploeg met onder andere de smaakmaker van de vorige twee edities Rene Enders.

Parcours
Bij het Sprinttoernooi zullen baanwielrenners tegen elkaar sprinten op de weg. Het parcours telt 300 meter en de renners strijden tegen elkaar volgens het Enkhuizer harddraverijsysteem. Dit systeem houdt in dat twee renners tegen elkaar rijden, één keer startend in de linkerbaan, één keer startend in de rechterbaan. Mocht de stand na twee sprints gelijk zijn dan volgt een zogenaamde kamprit. Waarbij de winnaars doorgaan en de verliezers afvallen. Het spectaculaire toernooi in de historische binnenstad van Enkhuizen vindt plaats op 'de Paktuinen', waar ook de Ronde van Noord-Holland passeert. Het talrijke publiek (4000 toeschouwers bij de vorige edities) wordt hierdoor in staat gesteld beide onderdelen prima te volgen. Het rennersveld van de aloude Noord-Hollandse klassieker met dit jaar oud wereldkampioen en winnaar van het eerste sprint kampioensschap Theo Bos als deelnemer passeert zelfs tweemaal aan de finishlijn van het sprintevenement voor een tussensprint.

Al met al een spectaculair sportevenement! Aanvang: 13.30 uur op de paktuinen in Enkhuizen!
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl