Deelgemeente Osdorp Amsterdam



---

Internationaal Kinderfeest voor de derde keer in Osdorp

20 april 2009
Op zondag 26 april 2009 wordt van 12.00 tot 17.00 uur voor de derde keer het succesvolle en populaire internationale Kinderfeest in stadsdeel Osdorp gevierd.

Dit jaar is de locatie verhuisd naar sportpark Ookmeer bij voetbalvereniging AGB. De van oorsprong Turkse feestdag staat in teken van het kind. Alle kinderen uit Osdorp en omstreken zijn samen met hun ouders uitgenodigd om deel te nemen aan één van de vele sport- en spelactiviteiten op het sportpark.

Turkse feestdag

De van oorsprong Turkse feestdag is door de Verenigde Naties in 1954 omgedoopt tot Internationale Kinderdag. Vandaag de dag wordt deze Internationale Kinderdag in verschillende landen over de hele wereld gevierd. Een dag waarbij het kind centraal staat en er aandacht wordt gevraagd voor de rechten van het kind. Maar boven alles is de Internationale Kinderdag een dag van plezier en gezelligheid, waar iedereen aan mee kan doen.

Organisatie heeft dagprogramma opgezet

De organisatie van het internationale Kinderfeest ligt in handen van stadsdeel Osdorp, DHV Haci Bayram Camii, IMG Caferi Sadik Camii, Nizami alem Suleymaniye Camii, AGB en BCO. Zij hebben samen een dagprogramma opgezet waarin onder andere sport- en spelactiviteiten, muziek en dans aan bod komen. Ook heeft voetbalvereniging AGB een Talentendag georganiseerd voor alle jonge voetbaltalenten uit het stadsdeel. Op zondag 26 april zijn alle kinderen van 12.00 tot 17.00 uur samen met hun ouders, tantes, opa's en oma's welkom op Sportpark Ookmeer om er, net als voorgaande jaren, weer een gezellige dag van te maken.
Kinderfeest in Osdorp - foto: Jaap Wals
Kinderfeest in Osdorp - foto: Jaap Wals

---