Duizend honden wandelen voor Hulphond

22/04/2009 09:12

Stichting Hulphond

Op 26 april doen ruim duizend honden mee aan de leukste hondenwandeling van Nederland. Het evenement is een initiatief van Royal Canin en de opbrengst is bestemd voor Stichting Hulphond. De leukste hondenwandeling wordt gehouden in recreatiegebied Bussloo, gelegen tussen Apeldoorn en Deventer. Deelnemers aan de 3 kilometer lange wandeling starten tussen 11.30 en 15.00 uur.

Bijdrage voor Stichting Hulphond

De duizend honden en hun bazen sponsoren met hun deelname de opleiding van de hulphonden van Stichting Hulphond. Het inschrijfgeld van de deelnemers zal door Royal Canin worden verdubbeld en, samen met eventuele extra donaties, geschonken worden aan Stichting Hulphond.

Groot spektakel

Naast de wandeling vinden diverse activiteiten plaats. Zo is er de prijsuitreiking van de verkiezing van de leukste hond van Nederland. Er zijn demonstraties van mensen met een hulphond en diverse stands waar men terecht kan voor informatie en artikelen. Ook bekende Nederlanders zetten zich in voor de leukste hondenwandeling: Stichting Hulphond ambassadeur Frits Wester, schrijfster Yvonne Kroonenberg en dierendeskundige Martin Gaus bevinden zich onder de aanwezigen.

Kijk op www.wandelvoorhulphond.nl voor meer informatie.

Over Stichting Hulphond

Stichting Hulphond leidt hulphonden op voor mensen met een lichamelijke of auditieve handicap of epilepsie. Een hulphond kan kleren aan- en uitdoen, op licht- en liftknoppen drukken en post en andere dingen oprapen. Ook sociaal-emotioneel heeft een hulphond een belangrijke functie. Mensen met een hulphond zijn zelfstandiger, onafhankelijker, hebben meer sociale contacten en voelen zich meer geaccepteerd.

Over Royal Canin

Royal Canin produceert hoogwaardige gezondheidsvoeding voor katten en honden. Royal Canin zet zich graag in om hulphonden een gezond en lang leven te bieden. Goede voeding draagt immers bij aan een optimale conditie en weerstand. Vandaar dat alle honden in opleiding bij Stichting Hulphond worden gevoed met Royal Canin.





http://www.wandelvoorhulphond.nl