Gemeente Oisterwijk

passend werk beschikbaar aan WSD

16-04-2009
Oisterwijk stelt passend werk beschikbaar aan WSD

Het college heeft besloten om al het passend werk dat de gemeente Oisterwijk te vergeven heeft en dat geschikt is voor WSD-werknemers ter beschikking te stellen aan WSD. In het kader van de Wet Sociale Werkvoorziening (WSW) wordt werk aangeboden aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, bij voorkeur woonachtig in Oisterwijk.

De WSW maakt het mogelijk dat mensen met een beperking via een indicatie voor Sociale Werkvoorziening volwaardig aan de slag kunnen. De uitvoering van deze wet is in handen van de gemeenten gelegd. De gemeente Oisterwijk voert deze wet uit samen met 11 gemeenten via WSD in Boxtel en heeft bij WSD de taak neergelegd hier concreet uitvoering aan te geven.

Volwaardige arbeid onder aangepaste omstandigheden

WSD begeleidt mensen die door lichamelijke, verstandelijke of psychische beperkingen onder aangepaste omstandigheden prima tot volwaardige arbeid in staat zijn. WSD sluit hierbij zo veel als mogelijk aan bij competenties van kandidaten en behoeften in de markt. Door te bekijken waar aanpassingen nodig zijn, kan vervolgens een passende match worden gemaakt. WSD voert een actief beleid om medewerkers in de gelegenheid te stellen om zich steeds verder te ontwikkelen en kennis en vaardigheden naar een hoger plan te brengen. Op die manier zijn mensen zowel voor gemeenteljike werkzaamheden als voor opdrachten van bedrijven inzetbaar. Bij werkzaamheden voor gemeenten kun je denken aan groenonderhoud, schoonmaken van het gemeentehuis etc.