Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.10 uur

Utrecht, 26-04-2009

Twee verdachten van auto-inbraak aangehouden

UTRECHT- Vrijdagmiddag 24 april zijn een 40-jarige man uit Lunteren en een 36-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van auto-inbraak.

Omstreeks 12.30 uur kreeg de politie een melding van een getuige die zag dat een man in de Leuvenlaan in meerdere autos had gezeten en telkens terugliep naar een andere auto waar hij mogelijk goederen naar toe bracht. Toen de politie ter plaatse kwam, was de auto net verdwenen. Aan de hand van een signalement kon de politie de 40-jarige verdachte aanhouden op een parkeerplaats naast de Leuvenlaan. Tijdens de aanhouding kwam een andere man voorbij rijden in de auto waarnaar de politie op zoek was. Agenten hielden de 36-jarige bestuurder aan. Beiden verdachten werden meegenomen naar het politiebureau. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

17-jarige jongen gewond na ongeval

UTRECHT- Een 17-jarige jongen is vrijdagmiddag 24 april met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht na een verkeersongeval.

Omstreeks 17.15 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval aan de Burgemeester Middelweerdbaan. Een 17-jarige fietser uit Utrecht was aangereden door een 41-jarige automobiliste uit Utrecht. De jongen werd met onbekend letsel naar het UMC gebracht. Uit onderzoek van de politie bleek dat de jongen geen voorrang had gegeven aan de automobiliste.

Diefstal laptop

UTRECHT- Een 30-jarige man uit Utrecht is vrijdagavond 24 april aangehouden op verdenking van het stelen van een laptop.

Omstreeks 18.00 uur kreeg de politie een melding dat een beveiliger in een gebouw aan de Padualaan een verdachte had aangehouden voor diefstal van een laptop. De politie ging ter plaatse en hield de man aan. Deze bleek te boek te staan als veelpleger. Agenten name de verdachte mee naar het politiebureau waar hij in verzekering werd gesteld.

Zes personen aangehouden

UTRECHT- De politie heeft vrijdagmiddag 24 april zes personen uit Utrecht aangehouden in verband met het aantreffen van softdrugs.

Omstreeks 17.20 uur kreeg de politie een melding van een getuige dat aan de Hogelande Westzijde een auto stond met jongeren die drugs aan het dealen waren. Agenten gingen ter plaatse en troffen twee jongens en vier mannen aan. In de auto vonden de agenten een tasje met daarin gevulde wietzakjes. De eigenaar van het tasje, een 17-jarige jongen, ging er vervolgens vandoor. Agenten konden hem echter al snel aanhouden. Een 16-jarige jongen en een 21-jarige man hadden geen identiteitsbewijs bij zich en werden ook aangehouden. Twee 19-jarige mannen en een 21-jarige man gingen er vandoor in een auto. De drie meldden zich later op het politiebureau, waar ook zij werden aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vrouw beroofd

UTRECHT- Een 79-jarige vrouw is vrijdagmiddag met geweld beroofd van een sieraad.

Omstreeks 13.00 uur kreeg de politie een melding dat een 79-jarige vrouw uit Utrecht voor haar woning in de Livingstonelaan beroofd was.

De vrouw liep naar haar woning en wilde de post uit de brievenbus halen. Hierop zag zij een jongen aan komen fietsen. De jongen stapte af en gaf haar een vuistslag in het gezicht waardoor ze op de grond viel. Hij trok een sieraad van haar lichaam en vertrok. Het is onbekend in welke richting hij daarna wegfietste.

Het signalement van de verdachte luidt:

Man, ongeveer 18 jaar, lichtgetinte huidskleur, smal postuur.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op met de politie van district Utrecht zuid via 0900-8844 of via meld misdaad anoniem op 0800-7000.