Ingezonden persbericht


Amsterdam, 23 april 2009

Persbericht

KFC gaat mobiel!

Kentucky Fried Chicken heeft een state of the art mobiele site laten ontwikkelen door het Amsterdamse mobile marketingbureau BiggerWorks. Op de mobiele site, geschikt voor alle gangbare mobiele telefoons in de markt, kunnen geïnteresseerden diverse handige en leuke gratis mobiele diensten gebruiken:


* KFC restaurant locator

* KFC menu en promoties

* Handige Nutrition calculator

* Gratis KFC-tones

* Gratis Taste movies

* Gratis KFC tagcloud op je mobiel

* KFC Jobs en het laatste KFC nieuws
KFC altijd bij de hand
Met deze mobiele site kan KFC op een innovatieve en effectieve manier communiceren met haar consumenten en optimale service wil verlenen. Voortaan heeft de klant KFC dus altijd bij hand! Daarnaast speelt het fun-element ook een belangrijke rol; consumenten kunnen nu tijdens een bezoek aan het restaurant gratis ringtones, wallpapers en videos op hun mobiel bekijken en doorsturen. Consumenten kunnen direct de voedingswaarden van hun maaltijd checken of de vacatures bij KFC bekijken en solliciteren. Tot slot het volgende; alle diensten op de mobiele site zijn gratis.

Promotie
In eerste instantie wordt de mobiele site vooral onder de aandacht gebracht bij de bezoekers van de KFC-restaurants. Via stickers, posters en flyers worden klanten opgeroepen om "KFC" naar 9009 te sms-en en ontvangen zo gratis een link naar de mobiele site. De oproep "Sms KFC naar 9009" zal voortaan een vast onderdeel worden op alle promotionele uitingen van KFC. Daarnaast krijgen mensen die via hun mobiele telefoon naar www.kfc.nl gaan ook automatisch de mobiele site geserveerd.

-----------------
Over KFC:
Colonel Harland Sanders (oprichter van KFC) bereidde al in 1939 het geheime recept voor zijn 'crispy chicken'. Inmiddels worden met dit recept vele knapperige en verse kipvariaties bereid, variërend van vleugels tot burgers en wraps. Ieder restaurant krijgt verse kip aangeleverd, die ter plekke in alle restaurants vers bereid wordt: marineren en paneren met het geheime kruidenrecept en perfect frituren zodat de kip mals van binnen en knapperig van buiten is. In de jaren zeventig kwam de keten naar Nederland en anno 2009 zijn 32 restaurants. KFC is onderdeel van Yum! Brands Inc., waar ook Taco Bell en Pizza Hut onder vallen. Yum! is met meer dan 34.000 restaurants in meer dan 100 landen het grootste restaurantconcern ter wereld. KFC heeft wereldwijd meer dan 14.000 restaurants.

Over BiggerWorks
BiggerWorks bv is een full service mobile marketingbureau uit Amsterdam, dat adverteerders en dienstenverleners helpt bij het inzetten van de mobiele telefoon als effectieve marketingtool. BiggerWorks werkt naast KFC onder andere ook voor de Koninklijke Marine, De Telefoongids, Telfort en Heineken.

Over sms9009
Dit is een stimuleringsdienst vanuit het Open Mobiel Internetinitiatief: adverteerders kunnen van deze flatfee sms-dienst gebruikmaken ter promotie van hun mobiele site. Er worden dus GEEN sms-kosten in rekening gebracht. Alle informatie op www.sms9009.nl.

Noot voor de redactie (