Politie Utrecht

Persberichten district Binnensticht 10.45 uur

Utrecht, 26-04-2009

Bussen met supporters gecontroleerd

BUSSUM/DOETINCHEM -In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 april heeft de politie twee bussen met voetbalsupporters gecontroleerd in de penitentiaire inrichting in Doetinchem. De supporters hadden bij een tankstation aan de A12, gelegen tussen Utrecht en Bunnik, vernielingen gepleegd. Daarnaast raakten zij op de parkeerplaats van het tankstation slaags met een groep personen. Hierbij raakte minstens één man gewond. In de penitentiaire inrichting werden in het kader van het onderzoek de supporters op de foto gezet en werden gegevens genoteerd.

De politie kreeg omstreeks 00.15 uur een melding dat er meerdere voetbalsupporters met elkaar op de vuist gingen. Bovendien lieten zij een spoor van vernielingen achter bij onder meer de winkel van het tankstation en de daarnaast gelegen parkeerplaats. Toen agenten ter plaatse kwamen, heeft de politie meerdere mensen gehoord die getuigen waren van de ongeregeldheden. De twee bussen met supporters zijn vervolgens onder politie-escorte begeleid naar de penitentiaire inrichting in Doetinchem. In de penitentiaire inrichting werden de namen van de supporters genoteerd en werden zij op de foto gezet. De korpsen Utrecht en Noord- en Oost- Gelderland zijn een onderzoek gestart. De politie sluit niet uit dat er aanhoudingen worden verricht.

Vandaal aangehouden

BUNNIK De politie heeft in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 april omstreeks 01.40 uur een 19-jarige man uit Vianen aangehouden die wordt verdacht van vernieling.

De politie kreeg een melding dat een toeringcar vernield was, die geparkeerd stond op een parkeerplaats bij een horecagelegenheid aan de Schoudermantel. Beveiligingspersoneel had de verdachte direct kunnen aanhouden. Toen agenten ter plaatse kwamen, is de 19-jarige verdachte aangehouden en meegenomen voor verhoor naar het politiebureau. Hier verklaarde hij spijt te hebben van zijn actie en bereid te zijn de schade te vergoeden.

Verkeersongeval

BUNNIK Op vrijdagmiddag 24 april om ongeveer 17.10 uur heeft op de kruising Marsdijk/Achterdijk een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een automobiliste. Hierbij is de fietser, een 19-jarige vrouw uit Zeist, gewond geraakt. Uit onderzoek van de politie bleek dat de vrouw mogelijk geen voorrang had verleend aan de automobliste. Het slachtoffer kwam met haar hoofd tegen de vooruit van de auto en is vervolgens vervoerd naar het ziekenhuis in Zeist.