Politie Utrecht

Persberichten district Heuvelrug 11.05 uur

Utrecht, 26-04-2009

Bedrijfsinbraak

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 april drie mannen uit Utrecht aangehouden op verdenking van bedrijfsinbraak.

Surveillerende politiebikers reden die nacht in de richting van de Hordenweg. Zij zagen dat er vanaf de Romeinenbaan een auto aan kwam rijden en dat twee personen renden in de richting van de Amstel. Een van hen pakte een krat met mogelijk flessen drank en liep verdacht weg. De andere politiebiker zag dat twee andere personen bij een auto stonden ter hoogte van de Amstel, de man met de krat in zijn handen stond inmiddels ook bij de auto en wilde de krat inladen. Agenten zagen dat de krat gevuld was met sterke drank van verschillende merken.

Een van de bikers stelde in de directe omgeving meteen een onderzoek in. Hij zag dat de deur van een horecagelegenheid aan de Sluishoofd geforceerd was. Bovendien stonden in de horecagelegenheid dezelfde kratten als de verdachte in zijn bezit had. Daarop werd de auto van de verdachten onderzocht. Hier troffen agenten meerdere inbrekerswerktuigen aan. De drie verdachten (17 en twee van 36 jaar, afkomstig uit Utrecht) werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie doet nog onderzoek naar de zaak.

Getuigenoproep: beschieting met luchtbuks

RHENEN Op zaterdagavond 25 april is omstreeks 19.50 uur een 15-jarige jongen uit Veenendaal gewond geraakt toen hij fietste op de Valleiweg.

Toen hij over een verkeersdrempel fietste, hoorde hij plotseling een doffe harde knal gevolgd door pijn op zijn hoofd. Het slachtoffer is vervolgens naar ziekenhuis De Geldersche Vallei gegaan voor onderzoek. Hier bleek dat hij waarschijnlijk is beschoten met een luchtbuks. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. In dat geval verzoeken wij u contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug via 0900-8844 (lokaal tarief). Dit kan ook anoniem via het telefoonnummer Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.