Politie Groningen

Zondag 26 april 2009

Provincie Groningen, 26-04-2009

Ter Apel: motorrijder botst tegen steen

Een 27-jarige motorrijder uit Sliedrecht is zaterdagmiddag gewond geraakt aan zijn been toen hij op de Hoofdstraat de afslag naar de Boslaan te laat zag. Hierdoor botste hij tegen een steen op de weg. Hij liep in ieder geval beenletsel op. Hij is per ambulance voor behandeling en onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: politie zoekt met buurt naar insluiper

De politie heeft zaterdagavond in de wijk Beijum gezocht naar een insluiper. Een oud-politieagent herkende de man als woninginbreker toen hij hem achter zijn huis zag lopen. Hij belde de politie en agenten begonnen met een zoekactie. Op de Framaheerd werden de agenten aangesproken door een bewoner. Hij had de insluiper kort daarvoor uit zijn tuin weggestuurd. Tijdens het zoeken vertelden meerdere buurtbewoners dat ze de man uit hun tuin hadden weggestuurd. De zoektocht trok veel bekijks en agenten kregen hulp van meerdere buurtkinderen en -bewoners. Een bewoner leende zelfs zijn fiets uit aan een agent om het zoeken makkelijker te maken. Later bleek dat aan de Holmsterheerd een bewoonster in haar huis met de man was geconfronteerd. Zij stuurde hem weg, maar de man had toch een geldbedrag meegenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de bekende woninginbreker.

Hoogezand: diefstal uit woning

Onbekende(n) hebben vermoedelijk vrijdagavond of -nacht in een woning aan de Burgemeester van Royenstraat ingebroken. Bij de inbraak zijn onder andere een cv-ketel en divers kopermateriaal weggenomen. De politie doet onderzoek.

Appingedam: trap tegen auto leidt tot aanhouding

De politie heeft zaterdagavond op de Farmsumerweg een 16-jarige jongen uit Appingedam aangehouden. Er kwam een melding binnen bij de meldkamer dat twee groepen jongeren met elkaar op de vuist gingen. Toen agenten arriveerden, bleek dat niet het geval te zijn. Wel was er een conflict geweest tussen beide groepen. Hierbij schopte iemand uit de ene groep tegen de auto van een jongen uit de andere groep. De agenten bemiddelden en vroegen wie daarvoor verantwoordelijk was. Toen niemand antwoordde, waren de gevolgen voor de hele groep. Iedereen zou dan gehoord worden als verdachte van de openlijke geweldpleging. Uiteindelijk stapte de 16-jarige jongen naar voren. Hij verklaarde verantwoordelijk te zijn voor de trap tegen de auto. Hij werd aangehouden. De politie onderzoekt wat er exact gebeurd is tussen beide groepen.

Blijham: man wederom dronken achter het stuur

Een 42-jarige man uit Nieuwolda is zaterdagnacht op de Winschoterweg aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen hem rijden en controleerden hem. Hij bleek te hebben gedronken. Hij moest mee naar het politiebureau en daar werd duidelijk dat hij 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. Ook reed hij zonder rijbewijs en bovendien had hij nog een rij-ontzegging lopen. Zijn auto werd in beslag genomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vlagtwedde: verdachte verwondt zichzelf

Een 21-jarige man uit Stadskanaal is zaterdagnacht gewond geraakt na een conflict met portiers van een horecagelegenheid aan de Schoolstraat. Volgens de beveiligers had de man binnen ruzie gehad, waardoor hij eruit werd gezet. Hij werd agressief en trapte meerdere voorwerpen stuk. Ook sloeg hij een deur kapot. Hij liep een forse snijwond op en werd per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek.

Marum: gewonden na tractorongeval

Zaterdagnacht zijn twee jongens gewond geraakt, nadat de tractor waarop ze redenuit de bocht vloog. De 17-jarige bestuurder uit Doezem reed op de Noorderweg met nog vier passagiers. Een van hen, een 18-jarige inwoner van Opende, raakte ook gewond. Hij en de bestuurder zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De drie andere jongens kwamen met de schrik vrij. De technische verkeerspolitie deed onderzoek naar de toedracht.

Zuidbroek: bestuurder onder invloed; auto over de kop

Een 48-jarige automobilist is zaterdagnacht op de A7 bij Zuidbroek van de weg geraakt. Hij botste tegen een boom en sloeg vervolgens een paar keer over de kop. Toen de hulpdiensten er kwamen, bleek de bestuurder al uit de auto te zijn geklommen. Hij werd onderzocht door ambulanceverpleegkundigen, maar hij bleek niets te mankeren. Wel werd duidelijk dat hij alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden op het politiebureau bleek dat hij ruim 0,75 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.