Ingezonden persbericht


Persbericht

Maandag 20 april 2008, De Meern

VLC realiseert in 2008 sterkste groei in haar bestaan


. Omzet verdubbelt naar ruim E 7,4 miljoen


. Resultaat voor belastingen neemt toe met factor tien


. Vooruitzichten 2009 positief in moeilijke markt

VLC kan terugkijken op een sterk boekjaar. De omzet verdubbelde, de winst groeide nog veel harder. Feiten die er niet om liegen. Ook nu de IT markt voor 2009 overwegend sombere vooruitzichten kent, mikt VLC op verdere groei. De board , bestaande uit Stef Lagomatis, Paul Baan en Mathijs Kreugel, licht de gerealiseerde resultaten en de toekomstvisie toe.

"Groei is fantastisch. Het geeft dynamiek, kansen en uitdagingen aan alle stakeholders van een onderneming. Zo zijn er promotiekansen voor medewerkers en voor onze klanten is dit het bewijs dat zij zaken doen met een solide en innovatieve partij waarbij ze in de samenwerking op succes kunnen rekenen", aldus Stef Lagomatis, oprichter en board-lid van VLC.

"In mijn opinie zijn er vele redenen aan te voeren voor ons succes, en twee daarvan zijn doorslaggevend. Ten eerste bedienen wij onze klanten vanuit onze aansprekende visie op informatievoorziening. In deze visie, die wij in navolging van Gartner en Forrester Enterprise Information Management hebben genoemd, staat het verhogen van het rendement op informatie centraal. Wij vertrekken vanuit de informatiebehoefte van de kenniswerker, en zorgen ervoor dat IT systemen deze behoefte beter gaan invullen. Dat dit een directe impact kan hebben op de top - en bottom-line van een klant, zal duidelijk zijn.

Ten tweede hebben wij VLC georganiseerd volgens de principes van de vorig jaar overleden topondernemer Eckart Wintzen. Door o.a. een platte organisatie, het ontbreken van stafafdelingen en het delegeren van verantwoordelijkheden en bevoegdheden ontstaat een heel ondernemende en betrokken cultuur in ons bedrijf. Onze vestigingen worden niet groter dan ongeveer 50 m/v, om daarna volgens het "celdelingprincipe" opgedeeld te worden in twee kleinere vestigingen. Het is bijzonder fijn te zien dat dit model ons positief onderscheidt in de markt."

Paul Baan voegt toe: "Niet alleen hebben wij onze omzet en ons resultaat sterk zien stijgen in 2008, ook de kwaliteit van de dienstverlening is op een hoger niveau gekomen. Zo halen wij steeds meer omzet uit projecten die wij aannemen. Juist projecten bieden onze medewerkers de uitdaging waar zij naar op zoek zijn. En klanten kunnen wij een hogere toegevoegde waarde bieden door de zorg voor het resultaat uit handen te nemen. En dat wordt steeds sterker gewaardeerd."

Mathijs Kreugel: "Naast projecten zijn we ons ook nadrukkelijker op het beheren van door ons gerealiseerde oplossingen gaan toeleggen. Onze klanten vinden dit belangrijk. Hiermee bieden we een totaaloplossing en ervaren onze klanten dat een beheerpartij die dichtbij zit en meedenkt veel voordelen biedt. In ons specialisme hebben we te maken met klanten met negatieve ervaringen op het gebied van offshoring. Juist dan is een lokale partij die projecten en beheer combineert een uitkomst. "

"Wanneer we vooruitkijken naar 2009, zijn wij positief gestemd", aldus Stef Lagomatis. "Na een wat aarzelende start van het jaar, waarin wij met name opdrachten uit de financiële markt sterk zagen teruglopen, zijn we nu weer zo goed als uitverkocht. We werven weer, en onze sales-funnel ziet er goed uit. Wij mikken op verdere groei, en dat uit zich onder andere in de derde vestiging die VLC binnenkort in Amsterdam zal openen."

Over VLC

VLC is een consultancy organisatie die zich specialiseert in enterprise information management (EIM), het vakgebied dat de kennisgebieden business intelligence en content management samenbrengt. VLC gelooft in de kracht en waarde van informatie. Informatie is de nieuwe productiefactor, waarvan steeds meer organisaties inzien dat het een onderscheidende rol zal spelen. Wie het slimst gebruik maakt van informatie, heeft de toekomst.

De EIM- visie van VLC concentreert zich op het rendement van informatie. Wij bekijken het informatievraagstuk vanuit het perspectief van de informatiewerker en diens organisatie. In plaats van business intelligence en content management als aparte vakgebieden te beschouwen, zijn wij op zoek naar de raakvlakken tussen beide. Ook kijken we naar de mogelijkheden om meerwaarde te creëren door een geïntegreerde benadering van het onderwerp informatie.

VLC is opgericht in 1996, en heeft in haar bestaan een track record van succesvolle dienstverlening opgebouwd voor de bovenkant van de markt, zowel bedrijfsleven als overheid. VLC hanteert een zeer professionele werkwijze en projectaanpak, en combineert die met een specialistische benadering van de ICT vakgebieden content management en business intelligence. Ook de organisatiestructuur van VLC is gericht op het kunnen bieden van persoonlijke, professionele en specialistische dienstverlening van hoog niveau.