Ingezonden persbericht


Enschede, 27 februari 2009

Persbericht

Enschede Marathon ook voor estafetteteams

ENSCHEDE - De Enschede Marathon wil het aantal deelnemers verhogen. Voorzitter Joop Hassink heeft daarom het initiatief genomen om het aantal teams op de estafette marathon te vergroten. Dit onderdeel is er voor teams van 6 personen van wie ieder een deel van het parcours loopt. De teamleden die in totaal een hele marathon afleggen hebben keus uit afstanden variërend van 5 kilometer tot 9 kilometer. Aan de samenstelling van de teams zijn geen voorwaarden verbonden: dames, heren, ouderen, jongeren, buren, vrienden, familieleden, collega's, elk zestal kan meedoen aan de HST Estafette Marathon.

Met de estafette marathon spreken we een groep aan die sportiviteit koppelt aan gezelligheid en teamgeest. Het gaat hier waarschijnlijk om een flink aantal lopers, als we mogen afgaan op het grote succes van de estafette marathon in Münster,' aldus Joop Hassink, sinds kort bestuursvoorzitter van de Enschede Marathon. 'Daar doen honderden teams, dus meer dan duizend lopers, mee aan dit onderdeel. Bovendien, zo is de ervaring in Münster, trekken teams naar verhouding veel extra toeschouwers. Ook dat is natuurlijk een aanlokkelijk vooruitzicht.'

Er zijn vijf wisselpunten waar lopers onder begeleiding van live muziek het stokje aan een volgend teamlid doorgeven: Amtsvennweg, op de heen- én terugweg in Duitsland, Noord Esmarkerrondweg bij Winkelhorst, Lambertus Buddestraat en Broekheurnering/De Posten.

Deelnemende teams krijgen, bij volbrengen van de marathon als team, 6 medailles plus een teamfoto. Meer informatie over de Enschede Marathon en de HST Estafette Marathon is te vinden op www.enschedemarathon.nl. Hier kunnen teams zich ook aanmelden.

De Enschede Marathon is komend jaar op zondag 26 april. RTV Oost doet ook in 2009 rechtstreeks verslag van deze 41ste editie.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht