Landschap Noord-Holland

Persbericht

Castricum, 7 april 2009

Hippe vogels kijken in de oude bomen van de Landgoederen

U kunt mee met de gids van Landschap Noord-Holland op zondag 26 april van 10.00-11.30 uur in Landgoed Leyduin, Oud Woestduin en Vinkenduin of op zondag 17 mei om 07.00-08.30 uur in Linnaeushof. Het bos bij deze Landgoederen is oud en veel vogelsoorten voelen zich prettig in die hoge, oude bomen met holen.

Vogels zijn vooral in de vroege ochtenduren actief. Er zijn bijzondere vogels te zien en te horen, boomklevers bijvoorbeeld, die zulke sterke poten hebben dat zij langs verticale stammen op en neer kunnen klimmen. Er zijn ook spechten, boomkruipers en een imposante roofvogel zoals de buizerd. Hij 'drijft' in stilte op de lucht en maakt cirkelvormige bewegingen om zo een prooi te kunnen vinden.

Aanmelden is verplicht. Dat kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088-0064455. We verzamelen op het parkeerterrein bij Natuurinformatiecentrum Kakelye van Leyduin aan de Manpadslaan te Heemstede, langs de Leidsevaart ten zuiden van station Heemstede/Aerdenhout. De kosten bedragen ¤ 5,50. Beschermers van Landschap Noord-Holland betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl Landschap Noord-Holland is één van de 12 Landschappen.