Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Tweede editie Klassiekers & Lunch met Singing in the Rain, Louis Hartlooper Complex

Utrecht, woensdag 15 april 2009 - Liefhebbers van de echte klassieke films kunnen hun hart ophalen deze maand. Op zondagmorgen 26 april is de klassieker Singing in the Rain te zien in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Voorafgaand aan de film geeft Dana Linssen een inleiding. Zij is vaste filmmedewerker van NRC Handelsblad en daarnaast hoofdredacteur van de Filmkrant. Als het regent zingt en danst zij. Na de film staat een heerlijke lunch klaar in het sfeervolle Café en kan er nagepraat worden.

Singing in the Rain (1952) is hét hoogtepunt uit de jaren '50. Een machtige score; fantastisch en frivool spel van alle hoofdrollen; vlotte en plezierige zangnummers en een subliem balletnummer. Een onvergetelijk beeld van de overgang van de zwijgende film naar de geluidsfilm aan de hand van een succesrijk duo (Kelly en Hagen), waarvan de vrouw een raspende zangstem heeft. Reynolds wordt ingehuurd om haar te dubben. De titelsong van Kelly, 'Make 'em Laugh' van O'Connor en 'Good Morning' van deze hoofdrolspeler zijn slechts enkele van de vele meesterlijke momenten in deze grandioze film. Na deze film kwam de succesvolle, gelijknamige musical op Broadway. Scenario van Betty Comden en Adolph Green. Camerawerk van Harold Rosson.

Zondag 26 april | 11:00 - 14:15 uur | Singing in the Raain 11:00 uur Inloop | 11:30 uur Inleiding en filmvertoning | 13:30 uur Lunch ¤ 155,- (film & lunch) | ¤ 7,50 (alleen film)> | Reserveren: 030 2320450 (aanbevolen)

Overige data Klassiekers & Lunch in 2009:
31 mei, 28 juni, 25 oktober, 29 november

Over Klassiekers & Lunch
Iedere laatste zondag van de maand vertoont het Louis Hartlooper Complex een bijzondere filmklassieker, waarbij een explicateur of deskundige de film inleidt. Na de visuele belevenis in de zaal kan het publiek napraten onder het genot van een heerlijke lunch en inspirerende muziek.

EINDE PERSBERICHT

Bijlage: Film still Singing in the Rain (rechtenvrij te gebruiken)

Contactgegevens:

Anke Nicolai
Publiciteit & Evenementen
T: 030 2320452

Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1
3511 ZN Utrecht
www.hartlooper.nl