Ingezonden persbericht


Persbericht 4

Slotdag Fantastisch Kinderfilm Festival:
CORALINE EN DE GEHEIME DEUR
& prijsuitreiking filmwedstrijd

Zaterdag 26 april 2009 is alweer de laatste dag dat je het Fantastisch Dierenhotel kunt bezoeken. Om het festival zo spectaculair mogelijk af te sluiten is de slotfilm van dit jaar: CORALINE EN DE GEHEIME DEUR. Ook worden op deze dag de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de filmwedstrijd.

18 t/m 26 april 2009 - Filmmuseum, Vondelpark
www.afffkids.nl

Het Fantastisch Kinderfilm Festival wordt op zaterdag 26 april afgesloten met de première van de stop-motion animatiefilm Coraline en de Geheime Deur, voor kinderen vanaf 8 jaar. Tijdens het festival werken bezoekers samen aan een 3D "Coraline" animatiefilm in de animatiestudio. Deze korte film wordt ingesproken door de 'echte' stemacteurs, Monic Hendrickx en Isabel Loef en wordt voorafgaand aan Coraline vertoond.

Coraline gaat over een meisje, dat zich stierlijk verveelt in het grote huis waar ze met haar ouders naartoe is verhuisd. De buren zijn maar raar, het regent de hele tijd, en haar vader en moeder hebben nooit tijd voor Coraline. Als zij het voor het zeggen had, zouden haar ouders zich heel anders gedragen. Dan ontdekt ze op een dag een wel heel vreemd deurtje, en merkt ze dat sommige wensen beter niet uit kunnen komen. Haar 'Andere Vader' en 'Andere Moeder' hebben wel erg veel tijd voor Coraline, en waarom hebben ze toch in hemelsnaam zwarte knopen in plaats van ogen..?

Coraline en de Geheime Deur is de eerste avondvullende animatiefilm die volledig in 3D is opgenomen, en het maken ervan duurde maar liefst acht jaar. Regisseur Henry Selick bewees al eerder met The Nightmare Before Christmas en James & the Giant Peach dat hij behalve engelengeduld ook een scherp oog voor detail heeft, maar nog nooit heeft hij zo uitgepakt als met Coraline. Let wel op: niet voor bange muizen!

Voorafgaand aan de vertoning van de slotfilm zal de hoofdprijs van de Fantastische Dieren Filmwedstrijd worden uitgereikt. De winnaar ontvangt een beestachtig mooie videocamera van JVC met een Magix montage pakket, en ook de andere genomineerden krijgen fantastische prijzen. De jury die de inzendingen beoordeelt bestaat uit onder andere de kinderDIERecteur van Artis en een stemacteur van één van de Nederlandse filmbewerkingen die op het festival draaien. Maar wie dit precies zijn blijft nog even een verrassing!

Verder kun je op de slotdag van het festival aanschuiven bij het dagelijkse Muizenontbijt, of 's middags theedrinken in het restaurant terwijl je kijkt naar de Avonturen van Pim & Pom. Ook kun je genieten van Pororo, de Kleine Pinguïn, Bolt, en Kikker en zijn Vrienden.

Natuurlijk kun je ook op de laatste dag zélf filmpjes maken en spelen met speciale installaties die gemaakt zijn door studenten van de Hogeschool van Amsterdam. Kijk voor meer informatie, tijden, nieuws en praktische zaken op www.afffkids.nl .

Voorgaande persberichten (te vinden op de website of aan te vragen via de mail): PB 1: Het Fantastisch Kinderfilmfestival
PB 2: Nieuwe titels bekend op het Fantastisch Kinderfilmfestival PB 3: Openingsdag Fantastisch Kinderfilm Festival: twee ijzig-goeie pinguïnpremières


---

Voor meer informatie over het programma kunt u kijken op www.afffkids.nl of contact opnemen met
Remke Oosterhuis, remke@afff.nl, telefoon: 06 42232182 Tessa van Grafhorst, tessa@afff.nl, telefoon: 06 24682800

IMAGINE: 25th AMSTERDAM FANTASTIC FILM FESTIVAL
16 t/m 25 april 2009 - Pathé Tuschinski Amsterdam

HET FANTASTISCH KINDERFILMFESTIVAL
Het Fantastisch Dierenhotel
Zaterdag 18 t/m zondag 26 april 2009
Filmmuseum, Vondelpark Amsterdam
www.afffkids.nl
Kantoor: Timorplein 53 1094 CC Amsterdam
Tel 020 679 48 75 Fax 020 470 26 96
E-mail: info@imaginefilmfestival.nl

Artistiek directeur: Phil van Tongeren
Zakelijk directeur: Liselotte van der Burgt

Perscoördinator: Charlotte Haasnoot
Tel: 020 6794825 (direct) / 06 16628634
charlotte@imaginefilmfestival.nl of pers@imaginefilmfestival.nl Publiciteit (Coördinatie interviews, acties / prijsvragen,...): MVSP Menno Ribbelink, Anne Pronk-Langewouters, Jay Soerdjbalie Noordereinde 233 - B, 1243 JT 's Graveland
Tel: 035 5826969 / 06 53 697 606 Fax: 035 5827885 E-mail: menno@mvsp.nl anne@... jay@..... etc