Landschap Noord-Holland


Persbericht

Heiloo, 20 april 2009

Bezoekerscentrum Ilperveld tijdelijk ook 's avonds geopend

Van 26 april t/m 9 mei (de meivakantie) is het Bezoekerscentrum Ilperveld ook 's avonds geopend. In deze periode kunt u hier iedere woensdag, vrijdag en zaterdag van 's ochtends 10.00u tot 's avonds 21.30u terecht. Het is zeer de moeite waard om dit oer-Hollandse natuurgebied juist in de avonduren te bezoeken. Vooral dan is het een oase van rust en heeft u alle gelegenheid om van de u omringende natuur te genieten. U kunt kayaks, kano's, fluisterboten en roeiboten huren (Beschermers van Landschap Noord-Holland kunnen de roeiboten zelfs gratis lenen). Alleen in deze periode kunt u ook 's avonds een excursie boeken.

Extra aantrekkelijk wordt zo'n bezoek met vaartocht met een goed gevulde picknickmand. Speciaal voor de avondopenstelling heeft het Bezoekerscentrum een heerlijke picknickmand samengesteld. Hierin treft u aan twee luxe bollen met zalm en carpaccio, een krentenbol met boter, een stuk fruit, een fles biologische sap of wijn. U betaalt ¤ 25,- voor 2 personen (of ¤ 32,00 inclusief wijn). U kunt ook kiezen voor de eenvoudige variant met twee bolletjes ham en kaas en verder dezelfde inhoud. Deze kost ¤ 18,00 voor 2 personen (of ¤ 25,00 inclusief wijn). Een picknickkleed, speciaal geschikt voor de soms drassige ondergrond, kunt u ook bij ons huren.

U bent van harte welkom in Bezoekerscentrum Ilperveld aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Voor informatie, het boeken van excursies en het reserveren van de boten (eventueel met picknickmand) kunt u op werkdagen en zaterdag terecht bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088 - 006 44 55. Op zondag kunt u terecht bij het Bezoekerscentrum zelf, tel. 020 - 482 55 20. Meer informatie en een overzicht van de kosten voor excursies en botenhuur kunt u ook vinden op www.landschapnoordholland.nl. Denkt u om gepaste kleding en schoeisel, het kan nat en modderig zijn.