Ingezonden persbericht


Zuidas bedrijven rennen voor Ronald McDonald Centre Only Friends

Aanstaande zondag 26 april vindt de eerste editie van de Zuidas Run plaats. Dit jaarlijks terugkerend hardloopevenement is het resultaat van een bijzondere samenwerking van Zuidas bedrijven om partijen op en rond de Zuidas bij elkaar te brengen.

"Samen met de partnerbedrijven streven wij ernaar om met de Zuidas Run de Zuidas Community te versterken. Daarnaast stimuleert het evenement een gezonde levensstijl onder medewerkers, relaties, familie en vrienden, en wordt een aanzienlijke bijdrage geleverd aan een goed doel," aldus Jochem Vollaard van initiatiefnemer Accenture.

Voor de Zuidas Run 2009 is er gekozen voor het Ronald McDonald Centre Only Friends, het eerste sport- en spelcentrum ter wereld voor kinderen met een lichamelijke of geestelijke handicap.

Het maximaal aantal deelnemers voor de eerste editie van de Zuidas Run is bereikt. De tweeduizend deelnemers zijn werkzaam in de omgeving van de Amsterdamse Zuidas of hebben op een andere wijze een band de Zuidas. De Zuidas Run bestaat uit een prestatieloop van 16.1 km (10 Engelse mijl) voor de fanatieke hardlopers, een amateur-run van 6 km en de kidsrun van 1 km. De parcours beginnen op het Zuidplein en finishen op het Gustav Mahlerplein. Voor, tijdens en na de run zal dit plein een bruisend geheel zijn met live muziek, entertainment en gelegenheid tot eten en drinken. Na afloop wordt hier bekend gemaakt welk bedrag voor het Ronald McDonald Centre Only Friends bij elkaar is gelopen.

Tessa de Jong, Sales & Marketing Manager van Htel Serviced Apartments: "De keuze voor het Ronald McDonald Centre Only Friends past uitstekend bij de run. Als Htel vinden wij het erg belangrijk om dit initiatief te steunen en mee te bouwen aan een sterke samenwerking tussen de bedrijven op de Zuidas."

"Als partner zijn wij met veel plezier nauw betrokken bij dit nieuwe initiatief," aldus Teun Klootwijk van Driver Media. "De enorme belangstelling voor dit evenement blijkt nu al uit het snel oplopend aantal inschrijvingen! De Zuidas heeft er een prachtig, jaarlijks terugkerend evenement bij."

Belangstellenden kunnen zich nog inschrijven op www.zuidasrun.nl. Bezoek deze website ook voor meer informatie over de Zuidas Run, trainingstips en de Zuidas Run webshop.

Partners van de Zuidas Run: Accenture, AkzoNobel, ABN AMRO, Houthoff Buruma, Essent, WTC Amsterdam, ORAM, Driver Media, Kwak & van Daalen & Ronday, ClubSportive, Protiviti, Statkraft, Htel en Vesteda.



Ingezonden persbericht