Ingezonden persbericht


Groene activiteiten op de Stelling van Amsterdam!

De campagne de Groene Stelling zet de natuur rondom de verdedigingslinie in het zonnetje. Met bijzondere fiets- en wandelroutes kan iedereen genieten van het omringende landschap. Dit weekend (25 en 26 april) gaat de Groene Stelling van start met een aantal 'groene' activiteiten. Meer openstellingen, activiteiten en (nieuwe) fiets en wandelroutes zijn te vinden op www.stellingvanamsterdam.nl

Fietstocht door de Beemster langs de geschiedenis en de natuur op 26 april

De fietstocht start bij Fort bij Spijkerboor en volgt een stuk van de nieuwe fietsroute van Cultureel Erfgoed Noord-Holland door de Beemster. Onder leiding van Rob Schimmel en een gids van Natuurmonumenten, krijgt men de gelegenheid een bezoek te brengen aan Fort aan de Nekkerweg, Fort aan de Middenweg en Fort aan de Jisperweg. De fietstocht is ongeveer 16 kilometer lang.

Datum: zondag 26 april van 13:45 uur tot 17:30 uur

Start: Fort bij Spijkerboor

Kosten: ¤ 2,,50 per persoon

Aanmelden: www.natuurmonumenten.nl

Wandelen bij Fort bij Krommeniedijk op 25 en 26 april

Wandelaars kunnen aan de hand van een geïllustreerd gidsje een route volgen vanaf Fort bij Krommeniedijk, langs Fort aan den Ham, twee nevenbatterijen, de liniedijk en langs het kruitmagazijn bij de Dam. In het gidsje leest men meer over de onderdelen van de Stelling, maar ook over de natuur en cultuurhistorie. De forten zijn geopend voor het publiek en bezoekers kunnen deelnemen aan een rondleiding.

Datum: 25 en 26 april van 10:00 - 16:00 uur

Kosten: ¤1,50 entree, ¤1,50 voor deelname aan de wandandeling. Kinderen t/m 12 jr. gratis

Informatie: www.fortbijkrommeniedijk.nl

Open dag Fort benoorden Spaarndam op 26 april

De vrijwilligers van Stichting Krayenhoff ontdekten recent in één van de meest gebruikte gangen van het Velsense fort muurbeschilderingen die waarschijnlijk dateren uit 1913 en die afbeeldingen van de Kozakken in de tijd van 1813 laten zien, toen het Franse imperium afbrokkelde en de Russen de Franse gebieden binnenkwamen, zo ook in Nederland. Zondag 26 april heeft Fort benoorden Spaarndam open huis vanaf 11:00 uur tot 16:00 uur. Een unieke kans, want dit fort is pas weer in september te bezichtigen!

----------