Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 15 april 2009

Unieke Van Gogh expositie in Basel

Het Kunstmuseum Basel toont van 26 april tot en met 27 september 2009 het wereldwijd eerste grote retrospectief van de landschapsschilderijen uit elke creatieve periode van Vincent van Gogh, "Vincent van Gogh - between earth and heaven: the Landscapes".

Onder de 70 tentoongestelde werken bevinden zich behalve bekende topstukken ook schilderijen die zelden voor het publiek te zien zijn geweest. Voor de unieke tentoonstelling zijn werken uitgeleend door musea uit Europa, de Verenigde Staten en Azië en een deel komt uit privécollecties. Om het werk van Van Gogh in een breder perspectief te plaatsen wordt de expositie aangevuld met 40 meesterwerken van tijdgenoten als Monet, Gauguin en Cézanne afkomstig uit de collectie van het Kunstmuseum Basel.

Van donker naar licht
De expositie laat prachtig de ontwikkeling van Van Gogh zien. De landschappen waarin hij leefde hadden een groot effect op hem en zijn werk. Na de vroege, donkere schilderijen uit de Nederlandse periode werden de kleuren in zijn Parijse tijd lichter en nog intenser toen hij naar Zuid-Frankrijk trok.

Museumbezoek/arrangement
Tickets voor de Van Gogh-tentoonstelling zijn online of telefonisch in de voorverkoop te bestellen, met of zonder rondleiding. Verder aan de kassa van het museum en in de grote filialen van het Zwitserse warenhuis Manor. Er is tevens een RailAway trein-toegangsbiljet binnen Zwitserland te boeken en Basel Tourismus heeft complete hotelarrangementen inclusief toengangskaartje vanaf ca. 67 euro. Het Kunstmuseum Basel heeft tijdens de Van Gogh-expositie verlengde openingstijden: dinsdag t/m zondag van 09.00 - 19.00 uur. Timeslots op elk heel uur tot 17.00 uur.