Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

LIESBETH LIST INGELIJST

Stichting De Hooghe Kamer uit Hoogeveen biedt op zondag 26 april a.s. een door Gerard van de Weerd gemaakt schilderij van Liesbeth List aan, aan Theater De Tamboer in Hoogeveen. Dat zal gebeuren omstreeks 16.30 uur in aanwezigheid van Liesbeth List, na haar voorstelling 'Intiem' in de Univé zaal.

Derde portret voor De Tamboer's Wall of Fame
Stichting De Hooghe Kamer heeft in de voorgaande jaren twee grote olieverfschilderijen aangeboden aan theater De Tamboer in Hoogeveen. Beide kunstwerken - van de hand van beeldend kunstenaar Gerard van de Weerd - verbeelden artiesten die met regelmaat op de planken van het Hoogeveense theater staan. Als eerste werd actrice Anne Wil Blankers geportretteerd in haar rol als koningin Wilhelmina. Cabaretier Youp van 't Hek volgde daarna. Beide werken hebben een voorname plek gekregen aan de zogenaamde 'Wall Of Fame' in de parkfoyer. Voor het derde schilderij wordt dit keer niemand minder dan chansonnière en actrice Liesbeth List door Van de Weerd vereeuwigd.

List ingelijst
Zondagmiddag 26 april a.s. speelt Liesbeth List, samen met verteller Alex Verburg en pianist Ton Snijders, haar voorstelling 'Intiem' in De Tamboer. De grande dame van het chanson legt daarin als het ware rekenschap af van haar leven en de keuzes die ze daarin heeft gemaakt. Haar triomfen komen aan bod, maar ook haar mislukkingen en tegenslagen. Na afloop - en in bijzijn van het publiek - wordt het schilderij van Liesbeth List onthuld en namens De Hooghe Kamer op bijzondere wijze aangeboden aan het theater. Voor gasten van De Hooghe Kamer is er aansluitend een stijlvolle nazit. Dit alles onder de titel 'List ingelijst'.

De Hooghe Kamer
Stichting De Hooghe Kamer bestaat uit een kleine groep kunstliefhebbers en kunstenaars. De stichting wil op geheel eigen wijze (potentiële) liefhebbers van figuratieve kunst laten kennis maken met gerenommeerde en veelbelovende kunstenaars en hun werk. Daartoe worden kunstproeverijen® zowel in Hoogeveen als op locatie georganiseerd, en atelierbezoeken bij kunstenaars in Noord-Nederland. Bovendien geeft De Hooghe Kamer in eigen beheer kunstboeken uit. Tot nu toe verschenen er boeken over Gerard van de Weerd, Flip Gaasendam, Herman van Hoogdalem en Hendrik Elings. Traditiegetrouw wordt van elke boekpresentatie een uniek evenement gemaakt waar gasten van De Hooghe Kamer voor worden uitgenodigd.