Game-schatkisten verstopt door heel Nederland


Hilversum, 20090424 -- Het tv-programma GameVille (RTL4) en de winkelketen Game Mania gaan de komende maanden wekelijks een goedgevulde game-schatkist verstoppen ergens in Nederland. Wie de schatkist vindt, mag hem houden.

Op zondag 26 april start GameVille, een programma voor gezinnen en casual gamers, zijn tweede seizoen. In het programma, dat begint om half vier 's middags, worden doorlopend aanwijzingen gegeven waarin steeds nauwkeuriger te zien is wat de exacte locatie van de schatkist is. Kijkers krijgen bovendien de code van het cijferslot op de kist. Wie er vervolgens als eerste bij is en de juiste code heeft, krijgt de inhoud.

De prijzen liegen er niet om. In de eerste week is de kist bijvoorbeeld gevuld met een Xbox360 Pro. Dit is aangevuld met een aantal hoognodige accessoires, acht faceplates en een gevarieerd pakket van 10 games om de gelukkige vinder eens stevig op weg te helpen. Volgens Peter Smolders, eindredacteur en producent van GameVille, is het nog een overtuigende éxtra reden om naar
het programma te kijken. In het eerste seizoen scoorde GameVille gemiddeld ongeveer 200.000 kijkers per uitzending, inclusief één herhaling. Hans Banus, marketing manager Nederland van Game Mania, is mede-bedenker van de actie: "Een brutale en originele actie als deze, past erg goed bij ons bedrijf". Game Mania heeft momenteel 16 filialen in Nederland, maar dat aantal zal in de loop van 2009 uitgroeien tot ongeveer 40.

GameVille: vanaf 26 april elke zondag op RTL4 om 15.30 uur.
Herhaling elke zaterdag op RTL4 om 11.15 uur.

GameVille