Veilig en gratis handelen via lokale handelsplaats Haarlemmermeer


Koopplein.nl waardevolle aanvulling Haarlemmermeer

HAARLEMMERMEER, 20090426 -- Aan- en verkoop van spullen via internet wordt voor inwoners van de Haarlemmermeer nu wel erg eenvoudig. Zij hebben sinds kort de beschikking over Koopplein.nl, een lokale handelsplaats waarop alleen de eigen inwoners mogen adverteren. Onbeperkt en gratis, ongeacht de waarde van de te verkopen goederen. Omdat uitsluitend lokaal wordt gehandeld, is de kans op oplichting vrijwel uitgesloten.

De gemeente Haarlemmermeer heeft twee Kooppleinen: Nieuw-Vennep e.o. en Koopplein Hoofddorp e.o. Daardoor blijven de afstanden klein, zodat de lokale handelsplaats ook zeer interessant is om kleine, goedkopere spulletjes te verkopen. Alleen particulieren en ondernemers uit dit gebied mogen rubrieksadvertenties plaatsen. Dat wordt gecontroleerd met een postcodefilter. "Het grote voordeel ten opzichte van landelijke handelsplaatsen is het lokale karakter. Alles is dichtbij huis en dus gemakkelijk op te halen. Zonder lange reistijd of hoge verzendkosten", aldus ondernemer Jan Bastiaansen, die Koopplein Hoofddorp e.o gaat runnen.

Over Koopplein
Koopplein Hoofddorp is onderdeel van het franchiseconcept Koopplein.nl, dat sinds medio 2007 bezig is met een landelijke uitrol. Al ruim 60 gemeenten hebben een eigen digitale handelsplaats. Particulieren plaatsen gratis. Bedrijven kunnen tegen betaling adverteren. Koopplein.nl opereert uitsluitend lokaal en gaat uit van franchise zonder personeel, met kantoor aan huis. Daardoor zijn de kosten laag. "Als bedrijf adverteer je gericht binnen je eigen regio. Dat is efficiënter en goedkoper."

Hoofddorp en omliggende dorpen
Het werkgebied van Koopplein Hoofddorp e.o. omvat de deelgemeenten Cruquius, Badhoevedorp, Vijfhuizen, Zwanenburg, Lijnden, Boesingheliede, Schiphol, Schiphol-Rijk e.o., Oude Meer, Nieuwe Meer en een stukje Halfweg. Alleen eigen inwoners mogen onbeperkt en gratis adverteren. Koop-plein is een waardevolle toevoeging voor de Haarlemmermeer. "Het concept is uniek. Nergens op internet vind je zo'n compleet lokaal aanbod van nieuwe en tweedehands spullen bij elkaar. Lokale bedrijven worden gekoppeld aan de rubrieken met particuliere advertenties. Mooier kan niet."

Ondernemend
Tot hij als franchisenemer instapte bij Koopplein.nl was Bastiaansen commercieel manager bij een bekende supermarktketen. Hij kent het medialandschap goed en ziet grote mogelijkheden voor Koopplein in de Haarlemmermeer. "Bedrijven kunnen voor aantrekkelijke tarieven een groot publiek bereiken. Lokaal, en dat is interessant, want wat heb je er als plaatselijke fietsenzaak aan dat mensen in Limburg je advertentie zien? Het is gemakkelijker én veiliger om in je eigen woonplaats goederen via internet te kopen. En met Koopplein is dat heel eenvoudig."

Positief
Hoewel Koopplein Hoofddorp nog maar net is gestart, groeit het aantal gebruikers snel. Om de bekendheid van Koopplein.nl verder te vergroten, worden de komende tijd diverse leuke acties georganiseerd, waarmee mooie prijzen zijn te winnen.

Via deze link komt u bij de site van Koopplein en vind u meer informatie.