Ingezonden persbericht


Enschede, 9 december 2008

Persbericht

Enschede Marathon voorziet flinke groei

De Enschede Marathon verwacht voor de komende jaren een flinke toename in het aantal deelnemers op de diverse afstanden. De hardloopsport zit nog steeds in de lift en hiervan profiteert de oudste marathon van Nederland. De organisatie heeft dan ook de ambitie uitgesproken om de komende jaren door te groeien naar 15.000 deelnemers. Om de beste marathon van Nederland te worden wordt het evenement voor alle doelgroepen verder geoptimaliseerd. De verwachting is dat ook de topatleten profiteren van de uitstekende loopfaciliteiten en het enthousiaste publiek met als resultaat een mondiale toptijd in Enschede.

Om deze ambities te verwezenlijken gaat de Enschede Marathon met een aantal partners in zee die het evenement financieel ondersteunen. Menzis en NEM hebben al toegezegd deel te nemen als partner. Menzis, de grootste zorgverzekeraar in Oost-Nederland met haar wortels in Enschede, blijft de naamgever van de 5 kilometer. Menzis heeft als speerpunt het stimuleren van een gezonde leefstijl en zoveel mogelijk mensen in beweging brengen. De 5 kilometer is voor iedereen, jong en oud, ervaren loper of beginner, uitermate geschikt om aan deel te nemen.

NEM is marktleider op het gebied van engineering van water/stoomcycli. Vele medewerkers van het bedrijf met o.a. een vestiging in Hengelo nemen jaarlijks deel aan de businesslopen van de Enschede en Leiden Marathon. NEM wordt tevens naamgever van de in populariteit groeiende bedrijvenloop.

65 jaar Enschede Marathon
In 2012 zal Enschede Marathon, de oudste marathon van Nederland, 65 jaar bestaan. Dat jubileum zal groots gevierd worden. In de aanloop naar het jubileumjaar zal de marathonorganisatie nog vaak van zich laten horen.

De Enschede Marathon is komend jaar op zondag 26 april. RTV Oost doet ook in 2009 rechtstreeks verslag van deze 41ste editie.

Noot voor de redactie (