Ingezonden persbericht


Persbericht Sportbureau Alkmaar

Alkmaar, 7 april 2009

Sportinstuif op zondag in Overdie

Naar aanleiding van het Wijkactieplan heeft het Sportbureau Alkmaar samen met Kern8 en vele andere samenwerkingspartners verschillende activiteiten opgezet op week- en weekenddagen. Dit zijn wijkgerichte sportactiviteiten om de sportparticipatie van de inwoners van Overdie te vergroten. Er wordt gebruikt gemaakt van o.a. het Jongerensportcentrum (JSC) van Kern8 en sporthal de Oosterhout aan de Vondelstraat.

Urban Sports, sportinstuif v.a. 26 april a.s.
Iedere zondagmiddag van 14.30-16.30 uur staat een team van sportbuurtwerkers klaar om allerlei sport- en spelactiviteiten te organiseren. De start is v.a. 26 april en loopt tot de zomervakantie. Sporten zijn o.a. tennis, skaten, voetbal, dans en verschillende clinics van verenigingen. Leeftijd 4 t/m 18 jaar.

Fit4ladies only, fitness en aerobics in JSC Oosterhout In het JSC is iedere zondagmiddag van 12.00-14.00 uur voor allochtone meiden de mogelijkheid om mee te doen met fitness, aerobics en dansactiviteiten. Toegang op dit tijdstip in het JSC is alleen voor meiden. De activiteiten starten medio mei.

Zaalvoetbal in sporthal de Oosterhout
Op zaterdagavond in sporthal de Oosterhout van 18.00-20.00 uur is er voor jeugd en jongeren zaalvoetbal. Ingang is via het JSC aan de voorzijde van het gebouw. Wil je meedoen dan kan je gewoon langs komen. Inmiddels loopt deze activiteit enkele weken en blijkt een groot succes.

Fitness en aerobics voor volwassenen
Fitnesslessen in het JSC van maandag t/m donderdag voor mannen en vrouwen van 10.30-12.00 uur. Op vrijdag zijn de fitnesslessen op dezelfde tijd alleen voor vrouwen. Ook zijn er aerobicslessen voor vrouwen op maandag, woensdag en vrijdag van 9.15-10.15 uur. Voor deze lessen maken we gebruik van strippenkaarten, 11 lessen voor E 15,00.

Sportbureau Alkmaar
Het Sportbureau Alkmaar verzorgt sport- en beweegactiviteiten voor alle inwoners van Alkmaar, jong en oud. Het aanbod vindt zowel op scholen als in de wijk plaats. Kijk op de website www.sportbureau-alkmaar.nl voor de foto's en filmpjes en voor meer informatie over de activiteiten binnen en buiten school van het Sportbureau.

Einde persbericht