Ingezonden persbericht


JAN BERENDSE STAAT IN DE HALVE FINALE VAN HET OUDEREN SONGFESTIVAL!!

Jan Berendse uit Amersfoort heeft deelgenomen aan e'e'n van de voorrondes van het Ouderen Songfestival 2009. Hij zong 'Old Man River' en heeft zich met deze uitvoering een plaats verworven in de halve finale. Op zondag 26 april gaat hij in het Theater de Speeldoos in Baarn een poging doen om de Grande Finale te bereiken.

Samen met zeventien andere kandidaten uit andere plaatsen, zoals Franeker, Lelystad, Nijmegen en Amsterdam wordt er op deze dag een bijzondere voorstelling gegeven met een divers repertoire, alle kandidaten worden begeleid door het Ouderen Songfestival combo onder leiding van Kees van Zantwijk.

Zondag 26 april
Aanvang voorstelling 14.00 uur
Theater de Speeldoos
Rembrandtlaan 35
Baarn

Het Ouderen Songfestival bestaat al zeventien jaar en is enorm populair in Amsterdam en omgeving.
Aan het songfestival doen jaarlijks meer dan 200 kandidaten mee. Allen zijn 55 jaar en ouder en ze vinden het heerlijk om te zingen. Ze brengen diverse genres ten gehore zoals pop, klassiek, jazz, country, opera, musical en niet te vergeten: het levenslied.

Iedere kandidaat zingt in één voorronde. Men kan solo zingen, een duet of in een trio. In de voorronde bepaalt een deskundige jury wie er doorgaat naar de halve finale. De voorzitter van die jury is Henk Kreukniet, hij is operazanger en zangcoach. Per voorronde wordt de jury aangevuld met twee deskundigen. De presentatie van het Ouderen Songfestival is in handen van zanger/presentator Robbert Besselaar.

Er zijn 4 voorrondes in Amsterdam maar ook in Almere, Hendrik Ido Ambacht, Harderwijk, Leiden en Zaandam zijn voorrondes.
Per voorronde gaan er 3 á 4 kandidaten door naar de halve finales die dit jaar zijn in De Speeldoos in Baarn op zondag 26 april en in Theater Diligentia in Den Haag op zondag 3 mei.

Zestien finalisten staan op zondag 17 mei in de Grande Finale in de Stadsschouwburg van Amsterdam. Zij strijden om de eerste prijs, de internetprijs en de publieksprijs. (zie ook www.ouderensongfestival.nl)

Informatie:
jos@stichtingjam.nl
Ouderen Songfestival/Stichting JAM, Amsteldijk 126huis, 1078 RS Amsterdam, 020 4215889