Gemeente Zoetermeer

Rondleiding in de natuurtuin

Op zondag 26 april kunnen natuurliefhebbers met een gids meewandelen door de natuurtuin. De wandeling begint om 14.00 uur bij `t Westpunt in het Westerpark en duurt ongeveer een uur. Deelname is gratis. Ook bij slecht weer gaat de rondleiding door. Kaplaarzen en waterdicht kleding worden dan aanbevolen. De paden in de natuurtuin zijn niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens en honden mogen helaas niet mee.

De struiken en bomen lopen nu uit en vertonen verschillende tinten groen. Sommige typische voorjaarsplanten bloeien al zoals de zomerklokjes, het klein en groot hoefblad en de katjes aan de wilgen. In klein bestek is in de natuurtuin de oorspronkelijke natuur van het oude Zoetermeer bijeengebracht. De tuin kent veel verschillende milieus zoals droge en vochtige plekken, hellingen op het zuiden en daarnaast schaduwrijke plekken Door deze verschillen staan er op een klein oppervlak vele soorten planten, die op hun beurt weer aantrekkelijk zijn voor insecten, vogels en andere kleine dieren.

Voor groepen en belangstellenden is er een mogelijkheid op andere dagen een rondleiding aan te vragen. Voor informatie kunnen geĂŻnteresseerden bellen naar telefoon (079) 3416896 of (079) 3413473. Ook is het mogelijk een email te sturen naar natuurtuin@xs4all.nl.