Ingezonden persbericht


UITNODIGING

Cozy Productions en OneFourOne Collective nodigen je uit voor: Mind the Gap 10th edition

Op zondag 26 april a.s. is het feest ! Feest? Het is dan alweer de 10e editie van Mind the Gap en dat moet natuurlijk gevierd worden. Deze open mic voor woordkunst is een succesvolle avond die elke laatste zondag van de maand plaatsvindt in Studio-K.

Mind the Gap is een laagdrempelig platform waar taalliefhebbers samenkomen en hun werk presenteren. Waar het experiment ruimte krijgt, waar woordkunst ontstaat en gehoord wordt. Het is een avond waar spoken word artiesten, dichters, mc's, singer-songwriters en schrijvers het podium beklimmen. De avond wordt gehost door JNM. Op taalloze momenten verzorgt DJ SNEF de muziek.

Tijdens deze speciale editie zullen er artiesten van gevarieerde achtergronden hun werk presenteren. Om te beginnen zien we een aantal Mind the Gappers van het eerste uur terug. Martijn den Bakker, die telkens grote indruk maakt met zijn sneltreinvaart gedichten die veel modern en technologisch jargon bevatten. Zijn stijl is prozaïsch, soms uitgesproken parlando, en het is allemaal heel vervelend natuurlijk, maar er kan altijd nog gelachen worden. Renee van Marissing wiens debuut roman later dit jaar uit zal komen, is in 2006 afgestudeerd aan de afdeling Dramaschrijven aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze heeft zich tijdens haar studie gespecialiseerd in muziektheater en hoorspel en zal ons tijdens deze speciale editie meenemen in haar literaire hersenspinsels. En blogger Shayne McCreadie zal live een blog schrijven en deze aan het eind van de avond voordragen, ons feestje volgens Shayne. ongetwijfeld weer voor deze speciale editie een inspirerende avond zorgen.

Natuurlijk zijn er ook nieuwe gezichten tijdens deze speciale editie te zien: Sendar & Reezz hebben begin dit jaar het hiphopalbum Koek & Zopie uitgebracht. De Nederlandstalige plaat staat vol grote mensenrap met een positieve ondertoon. Voor hun optreden bij Mind the Gap laten ze de beats achterwege en brengen ze hun nummers acapella ten gehore. Ook hoor je het authentieke geluid van Sebaz. Zijn teksten zijn direct en toch poëtisch. On-Nederlands, of juist Nederlands. Josephine Appia schrijft sinds kort en wil hierin verder ontwikkelen om uiteindelijk een female triple-threat entertainer te worden. En tot slot zal Twizst zijn poëtische rapteksten ten gehore brengen.

Met deze getalenteerde woordkunstenaars zal Mind the Gap ongetwijfeld weer voor een inspirerende avond zorgen.

En als klap op de vuurpijl, voor deze special editie, voor diegene die 2 minuten iets 'on the spot' wat wilt doen, kan je je op de avond zelf aanmelden voor:

'1 stuk woordkunst voor 1 stuk taart'

Wil je zelf ook het podium op? Schrijf je dan in via www.cozyproductions.nl. Inschrijven kan ook op de avond zelf, mits er nog plek is natuurlijk.

Datum : zondag 26 april
Locatie : Studio-K (Timorplein 62, Amsterdam) Aanvang : 20.00 uur
Entree : gratis

. 'Kom ons feestje meevieren!

Mogenlijk gemaakt door: OneFourOne Collective, Cozy productions, SJA en Studio-k.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Niquel Matitahatiwen 020-3059700 Niquel@onefourone.nl

OneFourOne, Wibautstraat 150, 1091 GR Amsterdam, Tel: 020-3052820, www.onefourone.nl