Gemeente Lansingerland Hoogspanningsverbinding Randstad 380 kV

Het kabinet is van plan om een nieuwe hoogspanningsverbinding, de zogenaamde Randstad 380 kV verbinding aan te leggen.

De verbinding bestaat uit een gedeelte tussen Beverwijk en Bleiswijk (de Noordring) en een verbinding tussen Bleiswijk en Wateringen, de Zuidring. Deze Zuidring loopt deels ondergronds en deels bovengronds over het grondgebied van de gemeente Lansingerland. Met de aanleg van deze verbinding wil het kabinet ook in de toekomst de energievoorziening in de Randstad veiligstellen.

Het betreft een project dat wordt uitgevoerd in opdracht en onder de verantwoordelijkheid van de ministers van VROM en EZ. (zie de kennisgevingen onder de kop- bekendmakingen voor meer informatie)

Verkorte inhoud Kennisgeving van de ministeries van VROM en EZ Het rijksinpassingsplan, de milieu-effectrapportage en de ontwerpbesluiten voor de vergunningen en ontheffingen voor de Zuidring liggen vanaf vrijdag 24 april tot donderdag 4 juni 2009 voor iedereen ter inzage. U kunt de plannen onder meer in zien, SPiL Berkel en Rodenrijs, Raadhuislaan 1, Berkel en Rodenrijs, telefoon (010) 800 4000. U kunt de plannen ook downloaden via internet: www.bureau-energieprojecten.nl.

Informatiebijeenkomst
De ministeries van EZ en VROM organiseren samen met TenneT, de netbeheerder, een informatiebijeenkomst in onze gemeente op maandag 11 mei a.s. in het SPiL Bleiswijk, Dorpsstraat 3, Bleiswijk. U bent namens de beide ministeries tussen 19.00 en 21.00 uur van harte welkom voor informatie en het stellen van vragen.

Wilt u op de plannen reageren (inspreken), stuur uw reactie dan uiterlijk 4 juni naar Inspraakpunt Randstad 380kV Wateringen-Zoetermeer, Postbus 30316, 2500 GH Den Haag.

Nadere Informatie
Meer informatie over de inspraakprocedure is te vinden op www.bureau-energieprojecten.nl. U kunt ook bellen met Bureau Energieprojecten, telefoon (070) 379 89 79. Adres: Inspraakpunt Randstad 380 kV verbinding Wateringen - Zoetermeer, Postbus 30316, 2500 GH Den Haag.
Alle informatie over de Randstad 380 kV-verbinding vindt u ook op www.randstad380kv.nl.

Voor nadere informatie en de te volgen procedure wijzen wij u nadrukkelijk op de kennisgeving van de ministeries van VROM en EZ.