Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.55 uur

Utrecht, 26-04-2009

Vandaal aangehouden in trein

AMERSFOORT- Een 39-jarige man uit Zwolle is vrijdagmorgen aangehouden op verdenking van het aanbrengen van vernielingen in een trein.

Omstreeks 11.50 uur kreeg de politie een melding dat beveiligers van de NS een man hadden aangehouden die een vernieling in de trein van Den Haag naar Groningen zou hebben aangebracht. Het bleek dat de man geen vervoersbewijs bij zich had. Een conducteur vroeg de man daarom de trein te verlaten. Dit weigerde hij. Samen met een collega begeleidde de conducteur de man alsnog richting de uitgang. Opeens hoorden ze een harde knal en zat er een gat in een zijwand binnenin de trein. De man werd overgedragen aan de Spoorwegpolitie. Hij blijkt illegaal in Nederland te verblijven.

Man op heterdaad aangehouden op verdenking van fietsdiefstal

AMERSFOORT- Een 23-jarige man uit Amersfoort is op vrijdagmorgen 24 april op heterdaad aangehouden op verdenking van fietsdiefstal.

Omstreeks 10.45 uur zagen surveillerende agenten aan de Zonnehof een man lopen met een fiets. Toen de man de agenten zag, liet hij de fiets plotseling staan. Op het moment dat de agenten de man wilden aanspreken, kwamen drie andere mannen aanrennen. Ze vertelden dat de man de fiets had meegenomen uit de Bergstraat. De fiets was eigendom van een van de mannen, een 42-jarige man uit Amersfoort. De agenten hielden de 23-jarige man uit Amersfoort aan. Omdat de verdachte nog in zijn proeftijd bleek te zijn, zal hij zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Vrouw probeert sigarettenpeuk in gezicht agent te drukken

AMERSFOORT- Een 25-jarige vrouw uit Barneveld is zaterdagmorgen 25 april aangehouden omdat ze een peuk in het gezicht van een agent probeerde te drukken.

Omstreeks 06.00 uur controleerden agenten aan de Hogeweg een bestuurster van een auto op alcoholgebruik. Uit de blaastest bleek dat de 24-jarige vrouw uit Nijkerk teveel gedronken had. Toen de agenten haar wilden aanhouden, verzette de bijrijdster, een 25-jarige vrouw uit Barneveld zich hiertegen. Ze probeerde een sigarettenpeuk in het gezicht van een van de agenten te drukken. Hierop werd ook zij aangehouden. Beide vrouwen werden meegenomen naar het politiebureau.

Conducteur bedreigd

AMERSFOORT- Een 35-jarige man uit Groningen is zaterdagmiddag 25 april aangehouden omdat hij een conducteur bedreigd had.

Omstreeks 12.20 uur kreeg de politie een melding dat een man in een internationale trein tussen Apeldoorn en Amersfoort een conducteur bedreigd had. De conducteur had de man een boete gegeven omdat hij geen geldig vervoersbewijs bij zich had. Hierop bedreigde de man hem. De politie hield hem daarop aan. De man bleek bovendien gesignaleerd te staan door de politie in Groningen.

Groep brengt vernielingen aan

AMERSFOORT- Twee mannen zijn zaterdagmorgen aangehouden voor vandalisme.

Omstreeks 04.00 uur kreeg de politie een melding van een getuige dat een groep mensen vernielingen aanbracht. De groep liep van de Arnhemsestraat naar de Arnhemseweg en vernielt vlaggenstokken. Daarna haalde een man straatstenen uit de grond en samen met andere mannen gooiden ze stenen naar lantaarnpalen. Toen ze de straat overstaken gooiden ze fietsen op de grond en trapten er tegenaan. Toen de groep de Zonnehof opliep, hield de ter plaatse gekomen politie twee mannen, 25 jaar uit Baarn en 27 jaar uit Amersfoort aan. Ze werden meegenomen naar het politiebureau en verhoord.

Twee jongens aangehouden

AMERSFOORT- Een 18-jarige jongen uit Oosterhout en een 17-jarige uit Amersfoort zijn voor twee verschillende strafbare feiten aangehouden.

Omstreeks 03.00 uur waren agenten op de Stadsring om collegas te ondersteunen bij een staandehouding van jongens die op de hoek van het Lieve Vrouwekerkhof/Breestraat een vlag hadden gestolen en deze aan het vernielen waren. Een 18-jarige jongen uit Oosterhout werd hiervoor aangehouden.

Een 17-jarige jongen werd staandegehouden, maar wilde niet blijven staan. Hij had gedronken en was erg vervelend. Hij wilde niet met de agenten praten en ook zijn identiteitsbewijs niet laten zien. Hij wilde weglopen, maar de agenten hielden hem aan. Hij moest mee naar het politiebureau en kon met een bekeuring op zak weer naar huis.