Politie Utrecht

Persberichten district Lekstroom, 12.00 uur

Utrecht, 26-04-2009

Auto-inbraak voorkomen

VIANEN De politie heeft in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 april om ongeveer 00.20 uur een 20-jarige man uit Vianen aangehouden op verdenking van auto-inbraak.

Een agent in vrije tijd zag dat een man aan de Westelijke Parallelweg stenen tegen de ramen van een auto gooide. Hij sprak de man hierop aan, belde 112 en gaf direct het signalement van de verdachte door. Toen agenten richting de Westelijke Parallelweg gingen, zagen zij een man die voldoet aan het opgegeven signalement. Hierop werd de verdachte, die als veelpleger bij de politie bekend staat, aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Heler aangehouden

HOUTEN In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 april is een 25-jarige man uit Utrecht aangehouden voor heling van een fiets.

Surveillerende agenten zagen een man aan de Onderdoor zonder verlichting fietsen. Hierop werd de man aangesproken. Agenten zagen vervolgens dat de sticker met daarop het framenummer van de fiets was verwijderd. De Utrechter kon bovendien niet aantonen dat het zijn fiets was. Hierop is de man aangehouden voor heling.

Geweld

NIEUWEGEIN De politie heeft in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 april om ongeveer 03.00 uur een 17-jarige jongen uit Nieuwegein aangehouden voor mishandeling.

Agenten gingen die nacht naar een eetgelegenheid aan de Markt waar eerder die avond een mishandeling en diefstal had plaatsgevonden. Eenmaal ter plaatse, zagen agenten dat een 17-jarige man uit Utrecht met een andere man in gevecht was. De Utrechter ging er na het zien van de agenten vandoor. Tijdens de achtervolging gooide de verdachte een mes en een wapen van zich af. Agenten konden hem met gebruik van pepperspray alsnog aanhouden. De politie doet nog onderzoek naar de bedreiging en diefstal eerder die avond.