Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 12.40 uur

Utrecht, 26-04-2009

Bedreiging na verkeersconflict

SOEST- In de nacht van zaterdag 25 april op zondag 26 april is een 23-jarige man uit Soest aangehouden na een verkeersconflict.

Omstreeks 01.00 uur kreeg de politie een melding van een bedreiging na een verkeersconflict. Een 34-jarige vrouw uit Soest had daar een woordenwisseling gekregen met een 23-jarige plaatsgenoot waarna de man de vrouw met een honkbalknuppel had bedreigd. De ter plaatse gekomen politie hield de man aan en nam hem mee naar het politiebureau.

Rijden onder invloed zonder rijbewijs

BAARN- Een 20-jarige man uit Amersfoort is zaterdagmorgen aangehouden voor het rijden onder invloed zonder rijbewijs.

Tijdens de surveillance zagen agenten een automobilist met bijrijdster rijden over de Eemstraat. De bestuurder parkeerde de auto op een trottoir in de Hoofdstraat. De agenten controleerden hem vervolgens. Het bleek dat de auto niet verzekerd en gekeurd was. De bestuurder bleek bovendien niet de tenaamgestelde te zijn. De agenten hielden hem staande, waarna bleek dat de man ook niet in het bezit was van een rijbewijs. Tijdens het gesprek roken de agenten een alcohollucht. De man moest blazen en bleek teveel gedronken te hebben. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Met twee bekeuringen op zak, kon hij weer naar huis.

Jongen steelt fiets

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG- Een 13-jarige jongen uit Bunschoten nam zaterdagmiddag een fiets mee die niet op slot stond.

Omstreeks 16.00 uur spraken jongens agenten aan op de Westdijk. Een van hen, een 12-jarige jongen uit Bunschoten, had zijn fiets bij een sportgelegenheid neergezet zonder deze op slot te zetten. Vervolgens zagen teamgenootjes van hem dat een andere jongen de fiets meenam en wegfietste. De jongens wisten waar het fietsendiefje woonde en de politie ging met hen naar zijn huis. Hij was niet thuis waarop de politie hem belde met de mededeling dat hij naar huis moest komen. Dat deed de jongen, maar de fiets had hij onderweg ergens neergezet omdat hij naar eigen zeggen vermoedde dat hij fout bezig was. De fiets werd opgehaald en teruggeven aan de 12-jarige jongen. De 13-jarige jongen krijgt een HALT-straf.