Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 april 2009

Marloes Nollen: 053 - 455 5588

Getuigen gezocht van botsing fietsers Een 10-jarig meisje fietste op vrijdag 24 april rond 16.00 uur samen met een vriendinnetje op de Torenlaan in Hengelo. Ter hoogte van de Multimate komt hun een man tegemoet fietsen. Bij het passeren raken ze elkaar. Het meisje komt hierdoor ten val. Ze is niet gewond geraakt, maar haar fiets is door de val beschadigd. De man helpt de meisjes nog naar de parkeerplaats van de Multimate en fietst daarna verder. De politie in Hengelo hoopt dat er mensen zijn die iets van de botsing hebben gezien. Ze kunnen zich melden via 0900-8844. (09-047785)

Dronken automobilist raakt rijbewijs kwijt Zaterdag 25 april is van een 36-jarige man uit Enschede het rijbewijs ingenomen voor rijden onder invloed van alcohol.

De man reed rond 02.00 uur op De Posten in Enschede. Agenten hebben de man laten blazen. Daaruit bleek dat hij teveel gedronken had. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Een ademanalyse wees uit dat de man een promillage van 1.33 had. Het rijbewijs van de Enschedeër is ingevorderd. (09-048008)

2 Huisverboden opgelegd
Hengelo
In Hengelo is een huisverbod opgelegd en is de hulpverlening voor betrokkenen opgestart. Een 42-jarige vrouw is op zondag 26 april door haar 43-jarige man mishandeld. De man is aangehouden in de woning. Hem werd een huisverbod van 10 dagen opgelegd. Zowel voor de vrouw, man en betrokken kinderen is hulpverlening opgestart.

Nijverdal
Ook in Nijverdal is een huisverbod opgelegd. Een 43-jarige man heeft zaterdag 25 april zijn 45-jarige vrouw mishandeld. De man is aangehouden en heeft een huisverbod uitgereikt gekregen. De hulpverlening is opgestart.

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter. (09-048422/09-048279)

Dronken man rijdt door na aanrijding Oldenzaal
Een 28-jarige man uit Oldenzaal is zaterdag 25 april aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding. De man beek ook nog eens teveel alcohol te hebben gedronken.

De man reed rond 19.30 uur op de Zilverschoon in Oldenzaal in de richting van de Essenlaan. Hij was niet instaat zijn auto onder controle te houden, waardoor hij tegen een lantaarnpaal reed. De lantaarnpaal is door de aanrijding beschadigd. De man is verder gereden. Een getuige heeft de politie gebeld, waardoor de man op de Operalaan kon worden aangehouden. Op het politiebureau is een ademanalyse gedaan. De man had een promillage van 1.50. Hij is beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (09-048295)

Dronken vrouw brengt kinderen in gevaar Almelo
Zaterdag 25 april hebben agenten van de politie Twente het rijbewijs ingenomen van een 25-jarige vrouw uit Almelo.

De politie kreeg rond 16.00 uur een melding binnen dat er op de N36 in Almelo een automobiliste reed die mogelijk onder invloed was van alcohol. De bestuurster gebruikte namelijk de hele rijbaan en botste bijna op een vrachtwagen. Ook zaten er nog drie kinderen in het voertuig. Door de alerte melding van de getuige kon de 25-jarige vrouw op de Stadionlaan in Almelo worden aangehouden. Uit de ademanalyse bleek dat de vouw een promillage van 1.55 had. Haar rijbewijs is ingevorderd. (09-048222)

Brandstichter aangehouden
Rijssen
Zondag 26 april is rond 03.30 uur een 22-jarige man uit Rijssen aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting.

Surveilleren agenten zagen dat de 22-jarige man op de Elsenerstraat in Rijssen een fiets in brand stak. Hij ging er vervolgens snel vandoor. De agenten hebben de man op de Walstraat kunnen aanhouden. De politie onderzoekt of hij ook verantwoordelijk is voor andere kleine brandjes in Rijssen eerder deze maand. Hij is in verzekering gegaan. (09-048440)

Winkeldieven krijgen rood
Enschede
Een 26-jarige en een 33-jarige vrouw uit Enschede hebben een rode kaart gekregen in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Dit houdt in dat ze een collectief winkelverbod opgelegd krijgen.

De reden hiervoor is dat ze zaterdag 25 april spullen hebben gestolen bij een winkel aan De Heurne in Enschede. Het is niet de eerste keer dat de twee zich schuldig maken aan winkeldiefstal. Daarom krijgen ze nu een winkelverbod. Hierdoor zijn ze een jaar niet welkom bij alle winkeliers die zijn aangesloten bij het Keurmerk Veilig Ondernemen. (09-048204)

---- --