Politie IJsselland

|     |Bunnik/ Doetinchem - Bussen met supporters gecontroleerd  |
In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 april heeft de politie twee bussen met voetbalsupporters gecontroleerd in de penitentiaire inrichting in Doetinchem. De supporters hadden bij een tankstation aan de A12, gelegen tussen Utrecht en Bunnik, vernielingen gepleegd. Daarnaast raakten zij op de parkeerplaats van het tankstation slaags met een groep personen. Hierbij raakte minstens één man gewond. In de penitentiaire inrichting werden in het kader van het onderzoek de supporters op de foto gezet en werden gegevens genoteerd.

De politie kreeg omstreeks 00.15 uur een melding dat er meerdere voetbalsupporters met elkaar op de vuist gingen. Bovendien lieten zij een spoor van vernielingen achter bij onder meer de winkel van het tankstation en de daarnaast gelegen parkeerplaats. Toen agenten ter plaatse kwamen, heeft de politie meerdere mensen gehoord die getuigen waren van de ongeregeldheden. De twee bussen met supporters zijn vervolgens onder politie-escorte begeleid naar de penitentiaire inrichting in Doetinchem. In de penitentiaire inrichting werden de namen van de supporters genoteerd en werden zij op de foto gezet. De korpsen Utrecht en Noord- en Oost- Gelderland zijn een onderzoek gestart. De politie sluit niet uit dat er aanhoudingen worden verricht.

|     |Varsseveld - Twee jongens aangehouden wegnemen fiets      |
De politie heeft zaterdagavond 25 april twee jongens (een 13-jarige uit Aalten en een 14-jarige uit de gemeente Oude IJsselstreek) aangehouden voor het wegnemen van een fiets bij het station in Varsseveld.

De twee werden omstreeks 23:40 uur betrapt door surveillerende agenten. Zij hadden een fiets uit de stalling weggenomen en wilden wegfietsen. De jongens zijn meegenomen naar het politiebureau waar zij zijn aangemeld voor een jeugdpreventieproject. Hier wordt een passende maatregel opgelegd. De fiets is weer teruggezet in de stalling.

|     |Lengel - Automobilist onder invloed alcohol               |
De politie heeft het zaterdagavond 25 april het rijbewijs ingevorderd van een 43-jarige man uit de gemeente Montferland. De man werd op de Drieheuvelenweg in Lengel gecontroleerd.

De man werd omstreeks 18:40 uur op de Drieheuvelenweg gecontroleerd en bleek onder invloed van alcohol. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 2,1. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd en werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

|     |Doetinchem - Automobilist zonder rijbewijs                |
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 26 april een 20-jarige automobilist uit de gemeente Bronckhorst op de Keppelseweg in Doetinchem aangehouden. De man reed zonder rijbewijs en de auto waarin hij reed was niet verzekerd.

De man werd omstreeks 04:20 uur gecontroleerd. Hij bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Daarnaast was zijn auto niet verzekerd. De man werd meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

EINDE BERICHTEN


---


---


---

---- --