Politie Utrecht

Persberichten district Rijn en Venen, 12.40 uur

Utrecht , 26-04-2009

Graffitispuiters aangehouden

MIJDRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 april twee 19-jarige mannen uit Mijdrecht aangehouden op verdenking van vandalisme.

Een medewerker van cameratoezicht zag dat er graffiti werd gespoten op een gebouw aan de Lindeboom. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij twee mannen die voldeden aan de opgegeven signalementen. Agenten spraken de mannen aan en zagen dat zij verf op hun handen hadden en stiften bij zich droegen. Hierop zijn de twee verdachten aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie onderzoekt nog of de twee verantwoordelijk zijn voor meerdere vernielingen door het spuiten van graffiti.

Verkeerscontrole

WILNIS De politie heeft op vrijdagmiddag 24 april tussen 15.30 en 17.30 uur een verkeerscontrole gehouden aan de Ir. Enschedeweg. Hierbij zijn in totaal zes bekeuringen uitgeschreven voor onder meer niet handsfree bellen (4 keer) en twee keer voor het inhalen bij een doorgetrokken streep op de weg.

Vernieling

MIJDRECHT In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 april heeft de politie een 18-jarige man en een 16-jarige jongen uit Mijdrecht aangehouden op verdenking van vernieling van een lichtmast.

Een surveillerende agent zag die nacht dat twee personen aan de Grutto een lichtmast vernielden. Eén van de twee personen gooide een straatklinker naar de mast en de andere jongen stond aan de mast te trekken. Daarop hield de agent de vandalen aan en nam hen mee naar het politiebureau voor verhoor. De 16-jarige jongen krijgt een HALT-straf opgelegd en tegen de 18-jarige man is een proces-verbaal opgemaakt.