Politie Drenthe

Zondag

Assen, 26-04-2009

Rijden onder invloed

ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 54-jarige motorrijder uit Purmerend aangehouden op de Haarweg. Agenten zagen dat de man vanaf het centrum van Assen reed in de richting van het TT Circuit. De man werd staande gehouden op de Haarweg. Hij moest een blaastest ondergaan en bleek te hebben gedronken. Hij werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Aan de hand van een ademanalyse scoorde de man 390 ug/l. De man kreeg een rijverbod van drie uur opgelegd en er werd proces-verbaal opgemaakt. (2009006823)

Man aangehouden inzake bedreiging

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 51-jarige man uit Hoogeveen aangehouden in de Bethesdastraat. De man had een 37-jarige man uit Zevenhuizen bedreigd. Aanleiding van de bedreiging was een woordenwisseling over een parkeerde auto nabij de woning van de 51-jarige man uit Hoogeveen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij werd vervolgens ingesloten. (2009006826)

Politie houdt verkeerscontrole

ASSEN De politie heeft van zaterdagmiddag tot en met zondagnacht een verkeerscontrole gehouden in de omgeving van Assen (A28 en N33). Door middel van een radar werden 1348 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid van 189 kilometer per uur werd op de A28 geconstateerd. In de loop van de avond hield de politie ook een alcoholcontrole in Assen en omstreken. In totaal moesten 91 weggebruikers een blaastest ondergaan. Twee automobilisten hadden gedronken en tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. (2009006828)

Politie vordert rijbewijs in

EEXT De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Hoofdstraat een 23-jarige automobilist uit Eext aangehouden. De automobilist werd in eerste instantie ter controle aan de kant gezet. De man moest een blaastest ondergaan en bleek teveel te hebben gedronken. Op het politiebureau moest de man een ademanalyse ondergaan, hij scoorde 835 ug/l. Het rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. (2009006833)

Politie neemt vuurwerkpistool in beslag

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een vuurwerkpistool in beslag genomen op het Cobrahof. Agenten troffen op het Cobrahof een personenauto aan. De 19-jarige bestuurder uit Emmen kwam even later aangelopen. Agenten controleerden de auto en troffen een vuurwerkpistool aan en een stuk vuurwerk. De man werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man deed afstand van de goederen en deze werden in beslag genomen. De man werd ingesloten. (2009006834)

Auto brand uit op A28

HOOGEVEEN Zaterdagavond is een personenauto op de afrit Nijkerk van de A28 een personenauto uitgebrand. De 27-jarige kentekenhouder uit Hoogeveen verklaarde tegenover de politie dat de auto niet lekker liep en daarom aan de kant van de weg was gezet. De auto vatte later vlam en brandde uit. Niemand raakte gewond. (2009006846)

Bromfietser aangehouden

RODEN De politie heeft zaterdagnacht een 17-jarige jongeman uit Roden op de Havezathenlaan aangehouden. De jongeman reed op een bromfiets en werd aan de kant gezet voor een blaastest. De test gaf aan dat de jongen had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Aan de hand van een ademanalyse scoorde de jongeman 435 ug/l. Het rijbewijs van de jongeman werd ingevorderd en er werd proces-verbaal opgemaakt. (2009006855)

Aangehouden voor verboden wapenbezit

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 28-jarige man uit Emmen aangehouden op de Weytackers. Agenten hadden de automobilist een stopteken gegeven voor een controle. Tijdens de controle troffen agenten een ijzeren staaf en een ploertendoder aan in de auto. Beide voorwerpen werden in beslag genomen en de man werd aangehouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (2009006863)

Invordering rijbewijs

BORGER De politie heeft zaterdagmiddag op de N374 het rijbewijs van een 31-jarige motorrijder uit Veendam ingevorderd. De man reed met 136 kilometer per uur over de N374. Aldaar geldt een maximum snelheid van 80 kilometer per uur. Na correctie reed de man 51 kilometer te hard. Het rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. (2009006770)

Auto te water

ASSEN Zaterdagmiddag is ter hoogte van de Koraalstoep een auto te water geraakt. De auto was het kanaal in gerold omdat deze niet op de handrem stond. Er zat niemand in de auto en niemand raakte gewond. (2009006812)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.