Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hoofddorp, donderdag 26 april 2009

Cruiseschip MSC Melody slaat piratenaanval met succes af

MSC Cruises bevestigt dat het cruiseschip MSC Melody zaterdagavond in de omgeving van de eilandengroep de Seychellen is aangevallen door piraten. Het schip startte direct de ontwijkingprocedures en ontsnapte aan de piraten. Geen van de duizend passagiers of vijfhonderd bemanningsleden aan boord van het schip liepen hierbij verwondingen op.

De piraten vielen het cruiseschip aan vanuit een kleine speedboat. Met automatische wapens probeerden zij omstreeks 7:35 pm GMT het schip, dat op dat moment 180 mijl uit de kust van Port Victoria (Seychelles) voer, te enteren. MSC Cruises informeerde direct het Italiaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken (La Farnesina), het Maritieme Veiligheidscentrum in Londen en het Coördinatie Centrum voor Veiligheid in Dubai.

Een marine schip van de internationale veiligheidstroepen dat zich in de regio bevond, begaf zich uit voorzorg direct in de richting van de MSC Melody. Het schip wordt momenteel geëscorteerd door een Spaans marineschip en vervolgt zijn koers richting Aqaba, Jordanië, volgens de geplande route.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie,