Politie Gelderland-Midden

Drankrijders van de weg gehaald

Publicatiedatum: 26-4-2009 13:34:54

ARNHEM - Door de politie zijn in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 april in Arnhem twee drankrijders van de weg gehaald. Rond twee uur zagen agenten op de Jansbinnensingel een 28-jarige Doorwerther met zijn auto door rood licht rijden. Op het Gele Rijdersplein werd hij aan de kant gezet en bleek de bestuurder kennelijk onder invloed van alcohol. Een ademonderzoek wees later uit dat de man met een promillage van ruim drieënhalf keer zoveel als was toegestaan achter het stuur had gezeten.
Een 35-jarige vrouw uit Arnhem liep even later voor hetzelfde feit tegen de lamp. Volgens een getuige zou de vrouw onder invloed hebben gereden en verschillende aanrijdingen hebben veroorzaakt. De Arnhemse werd thuis aangetroffen in de wijk Geitenkamp. Daar werd ook de zwaar beschadigde auto aangetroffen. De vrouw bleek ruim tweeënhalf keer zoveel te hebben gedronken als is toegestaan. Beide automobilisten moesten hun rijbewijs inleveren.
(09-056665 / 056660)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Zeven aanhoudingen na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 26-4-2009 13:34:04

ARNHEM - Door de politie in Arnhem zijn vrijdag 24 en zaterdag 25 april zeven verdachten aangehouden na meldingen van winkeldiefstallen in de stad. Vrijdag werden vier winkeldieven in de kraag gevat. Een 46-jarige Arnhemmer zou die dag rond half een bij een tweetal winkels aan het Johnny van Doornplein aan de haal zijn gegaan met kleding en een stofzuiger. Beveiligingsmedewerkers grepen de man in de kraag waarbij de Arnhemmer zich verzette. Een beveiliger raakte daarbij lichtgewond. De man wordt er bovendien van verdacht een dag eerder een koffiezetapparaat te hebben gestolen. Even later werden bij een winkel aan het Brouwersplein twee Arnhemse meisjes (beiden zestien jaar) opgepakt. Ze zouden bij meerdere winkels onder meer kleding en sieraden hebben gestolen. Tegen vijf uur werd bij een winkel Op het Toneel in de wijk Rijkerswoerd een 44-jarige Arnhemmer aangehouden. Hij zou sigaretten hebben gestolen.
Zaterdag werden bij warenhuis aan het Velperplein drie Arnhemmers aangehouden. Een 49-jarige man en diens 16-jarige zoon zouden samen een USB-stick hebben gestolen. Later werd bij hetzelfde warenhuis een 25-jarige man aangehouden die een viertal USB-sticks zou hebben meegenomen zonder af te rekenen. Alle verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten in afwachting van een beslissing van justitie. (09-056248 / 056354 / 056811 / 056916)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verdachten aangehouden na overval (update)

Publicatiedatum: 26-4-2009 13:33:24

ARNHEM - De twee verdachten die in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 april werden aangehouden na een gewapende overval op een fastfoodrestaurant aan de Batavierenweg in Arnhem zijn twee Arnhemmers van vijftien en twintig jaar. De twee zijn voor onderzoek in verzekering gesteld.

Die nacht rond half twee werd het restaurant overvallen door een van de twee, die het aanwezige personeel bedreigde met een vuurwapen of iets wat daarop leek. Daarbij werd een kassalade met geld buitgemaakt. Mede op basis van getuigenverklaringen slaagde de politie erin korte tijd later op de Schepen van der Camerstraat in de wijk Kronenburg de twee verdachten aan te houden. De kassalade werd in de auto van het duo teruggevonden. In het restaurant trof de politie een niet van echt te onderscheiden speelgoedpistool aan. Het onderzoek naar de overval wordt voortgezet, waarbij tevens gekeken wordt of de twee aangehouden nog meer zaken op hun kerfstok hebben.
(09-056655)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---